Aidosti käyttäytyvä penis Dante’s Infernossa

28.12.2009 22:42 | Antti Mutta

Vaikka usein siltä tuntuukin, sensuurilautakunnat eivät heitä mielivaltaisesti kieltoja ja ikärajamerkkejään viihteelle. Kyllä, myös sensorien on perusteltava päätöksensä. Hurjimpien tuotosten kohdalla virkamiesten selvitykset ovat hupaisan totista luettavaa. Kuten helmikuussa julkaistavan Dante’s Infernon tapauksessa.

Pohjois-Amerikan oma PEGI, nimeltään ESRB on tarkistanut helvetin piirit luupin ja pinsettien avulla. Sihtiin on jäänyt vaikka mitä mukavaa, josta kehittää pelin kanteen odotettu K18-leima. Pelkästään seksiä kuvaavan sisällön perusteella Dante’s Inferno on melkoisen roisia kamaa.

Mutta tutkaillaanpa ensin väkivaltakuvastoa. Toivottavasti tämä ei spoilaa herkimmiltä lukijoilta pelin sisältöä. Jos moista pelkää, niin selain kiinni, nyt.

”Temppeliherrasotilaat lyövät kyläläisiä kahtia; miehen irtileikattu pää lentää kohden ruutua; miehen silmä lävistetään tämän omalla krusifiksillä.” Ja tämä materiaali on esillä vasta pelin välianimaatioista. Hilpeä hurmehurjastelu jatkuu itse pelin puolella. ”Hyökätessä veri usein pursuaa hirviöiden ruumiista; lyödyt viholliset voi usein tappaa erilaisilla komentoyhdistelmillä, jotka johtavat kielen irroittamiseen, tai vielä useammin, jonkinlaiseen raajojen poistamiseen”.

Vähempää ei toki alamaailman riittejä kuvaavalta peliltä toivoisikaan. Eikä moinen irrottelu peleissä ole uutta. Mutta Dante’s Inferno vie rietastelun myös seksuaalikuvaston puolelle varsin tyylikkäästi. Vai miltä seuraavat kuvailut kuulostavat?

”Suunniltaan oleva demoni ottaa Danten kädestä kiinni ja hivelee sillä hitaasti omaa rintaansa”. Kiinnostavaa, jatketaan siis eteenpäin. ”Korkeissa koroissa astelevat varjokäskyläiset huokailevat kiihkeästi – Himo-tasolla – samalla, kun näiden vatsoista ja alavatsoista työntyy esiin lonkeroita.” Hmm.. Varsin itämainen tunnelma, vai mitä?

Entä sitten otsikossa luvattu penis? Täältä pesee. ”Ja sinertävä paholainen/demoni pomotaistelutilassa – penis näkyvillä, kun tämä seisoo, lentää ja syöksee tulta (aitoa vastaavaa fysiikka käytetään naisen/miehen ruumiinosissa)”. No, toisaalta mihinpä muuhunkaan kalliisti lisensoitua fysiikkamoottoria käyttäisi, vai?

Lopetamme raportin täältä tähän. Lisää opettavaista luettavaa löydettävissä ESRB:n sivuilta.

Lue myös

Tutkimus: harva pelaa pelinsä läpi

Saw (PC, PS3, Xbox 360)

Fairytale Fights (PS3, Xbox 360)

 

Keskustelu

Penis tai ei, demon perusteella peli on ainkin hyvää mättöä.

Niin, se Himo-taso siis viittaa sen nimiseen kenttään eikä siihen huokailuun. Ja penis ei syökse tulta, vaan tultasyöksevällä demonilla on penis. Vihjailevasta sanavalinnasta huolimatta ne lonkerotkaan tuskin työntyvät yhtään mihinkään.

Jos joku nyt ihan oikeasti kuvitteli *konsolipelistä* löytyvän tuon suomennoksen vihjaamaa kuvastoa, suosittelen kylmää suihkua ja alkuperäisen tekstin lukemista.

Mikä helvetti tuossa kuvassa on :D Toivottavasti ei se paljon puhuttu elin…

Että ihan kiihkeää huokailua ”himo tasolla” ja tulta syöksevä penis. Okei…

Ääh! Vatsanahkani repeää! Ei helvetti tuo tekstihän kävisi jostain eroottisesta novellista :D

Seksuaalisuutta ja sen esittämistä varsinkin on pelätty aina liikaa. Esimerkiksi 16-vuotias on mitä varmimmin jo nähnyt pornoa ja K leimat muutenkin osoittavat yhteiskunnan mielipidettä kyseisestä aiheesta. Joten olisiko yhteiskunnan ja julkisenvallan aika ehkä hieman miettiä?

Esimerkki; Kahdesta vaihtoedosta kumpaa haluatte lapsenne tekevän; pelaavan videopeliä jossa(saattaa) vilahtaa tissi tai penis vai vetävän alkoholia?
Myönnetään, kummatkin aivan varmasti kiinnostavat 16-vuotiaita mutta tuo K-18 leiman takia tuotos mielletään yhtä ”haitalliseksi” tai ”vaaralliseksi” kuin esim. alkoholi.
Minulla ei ole ongelmaa antaa 16-vuotiaan yksilön pelata videopeliä. Hän kyllä ymmärtää eron ”todellisuuden” ja ”fantasian” välillä. Varsinkin mitä seksuaaliseen sisältöön tai perversioon tulee, tuskin kukaan nyt uskoo siniseen penis hirviöön? Yleensä tuon ikäisistä joskus vieläpä näkee suht. aikuismaisia reaktioita tälläisten pelien kohdalla…
Huom. Kristityt yms uskossa elävät ovat varmasti eri mieltä joten en puhu heidän puolesta.

Minusta tuo K-18 ikäraja on aina ollut aivan uskomatonta liioittelua median kohdalla. Kyseisen tuotoksen pitäisi todella esittää jotain uskomattoman tabua tai väkivaltaista(raiskaus, insesti yms) jotta tuo K-18 olisi edes etäisesti hyödyllinen.

Ps. Yllä oleva teksti koskee myös väkivallan esittämistä.

Aiheeseen liittyvien yritysten tiedot (Inoa.fi & 02.fi):

Tampereen Helikopterikeskus, kartta
Kirkkonummen Helikopteripalvelu, kartta
Helikopterikeskus Oy Helsinki, kartta
Toimialan yrityksiä: Pienkonekorjaamoja, Pienkonehuoltoa

Hmm… Mitenköhän nämä tuohon penikseen liittyy? :D Eikai se demoni nyt helikopteria pyörittele välinäytöksessä?

Kuulostaa hiukan yliammutulta mutta miksei kerrankin tekisi helvetistä helvetillisen eikä vain teeskentele niin ja heitä ruudulle vähän tulta ja pari ”demonia”? Tosin saamme nähdä onko tuo sitten pelinä hyvä, odoteltu kuitenkin jo on.

Keskusteluja aiheesta
kysymyksiä peniksestäni (24.07.2009, Ellit, seksi)

Muualta verkosta
Miten pesette poikien pippelin? (25.11.2009, kaksplus.fi – keskustelu – Plussalaiset)
Laitatteko miehelle korsun pippelin päälle ennen seksiä? (05.07.2008, kaksplus.fi – keskustelu – tunteet ja iihmissuhteet)

Jollakin ei tunnu menevän kaaliin se, että nämä ikärajamerkinnät ovat oikeasti ihan hyödyllisiä ja niillä voi jopa olla jotakin tekemistä reaalimaailman kanssa… Tai ainakin näin parin ekan kommentin perusteella.

Saatte sanoa kukkahattutädiksi, mutta kyllä useammankin pelin kohdalla varsinkin nuo K-18-merkinnät ovat ihan asiaa, ja kuvatun tekstin perusteella tämänkin pelin kohdalla ihan asianmukaisia. Nykymaailmassa kun ei enää osata juuri mitenkään kunnioittaa kuolemaa, ja sen merkityksen tajuaa vasta sitten, kun se osuu omaan lähipiiriin (tämä suunnattu toisen kommentoijan kuolemasepostuksiin).

Tietenkin on sitten ihan omassa luokassaan juurikin Tony Hawkien ja NHL-pelien K-15/16 merkinnät, jotka kyllä tuntuvat hieman epäloogisilta…

Voisivat samalla kieltää alaikäisiltä kuoleman. Jos vaari kuolee, niin vanhempien pitää valehdella kuolema. Biologiassa kielletään kuoleman opettaminen ennen kuin ikää on tarpeeksi.

Kärpäsen tappamisesta joutuu heti pykologille.

Myönnetään, että sininen paholainen melä pystyssä on kyllä häiritsevää minunkin mielestä, mutta ei ehkä ihan samassa mielessä kuin ESBR:n (en usko, että kupoli sekoaa ja alan lahtaamaan koululaisia käsiaseella).

Onhan nuo aivan naurettavaa luettavaa. Muistan hajonneeni totaalisesti lukiessani vastaavaa tekstiä Tony Hawk pelistä. Verta lentää ja tyyppi putoilee katolta niskoilleen saamatta minkäänlaista vahinkoa. Onhan siinäkin pelissä aivan syystä k-16 leima… NOOOOT!!

Muropaketin uusimmat