Aikansa se otti mutta nyt Wii U:lle riittää kelpo pelejä

20.12.2014 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Kalle ”HCJorma” Lounela otti konsolinsa ja käveli. Tosin kohteena oli koulun videotykki, kainalossa konsolin lisäksi myös kasa aivan loistavia pelejä. Nintendon Wii U –konsolista on näet lopulta kuoriutunut kunnon pelikone!

Nintendon 30.11.2014 kaksi vuotta täyttänyt kotikonsoli sai aika karun vastaanoton aikoinaan. Ostajia ei ollut ja kolmannen osapuolen tekijät eivät pitäneet lupauksia tuestaan. 125 vuotias peli- ja leluyritys on kumminkin ollut aina taistelija. Viimeisin riemuvoitto oli käsikonsoli 3DS:n suosion kääntäminen huimaan nousuun ja nyt Wii U yrittää samaa kikkavitosta.

Myyntiluvut eivät vielä ole hirveästi parantuneet, mutta pelivalikoima onkii jatkuvasti uusia ostajia. Loistavia yksinoikeuksia on vaikka muille jakaa, ja vanhat pierut saavat NES- ja SNES-nostalgiapiikkinsä helposti latauskauppa eShopista. Jos menneiden aikojen pelit pelattiin uusiksi jo Wiin latauskaupan kautta, niin Wii U:n aikakaudella katalogia on vahvistettu myös GameBoy Advancen peleillä.

Pikkuhiljaa kauppapaikalle valuu myös DS-pelejä ja sormet syyhyten toivon, että näkisimme tulevaisuudessa myös GameCuben loistoteoksia.

Suurempia jaaritteluita annan hurjien arvostelupisteiden ja suosituspeukkujen puhua konsolin puolesta. Näiden rinnalla muiden konsolivalmistajien nykyiset tarjonnat kalpenevat lumenvalkoiseksi.

Lue koko artikkeli: Wii U:sta kuoriutui erinomainen pelikone!