Alan Wake 2:sta paljastui jälleen uutta – sijoittajille suunnattu raportti valottaa Remedyn suunnitelmia

22.03.2023 14:00 Muropaketin toimitus

Alan Wake 2:n pitäisi ilmestyä vielä tänä vuonna, mutta nyt siitä saatiin tietää hieman lisää.

Suomalaisstudio Remedy on täyttä häkää kehittämässä jatkoa pidetylle Alan Wake -toimintaseikkailulleen. Jatko-osasta ei ole paljon paljastettu, mutta Comic Book on bongannut kiinnostavan asian Remedyn tuoreesta vuosiraportista.

Sijoittajille suunnattu raportti antaa ymmärtää, että Alan Wake 2 saa myös laajennuksia. Raportissa (jonka näet PDF-muodossa täältä) mainitaan julkaisumalli, jossa perinteiseen pelijulkaisuun lisätään myöhemmin maksullisia laajennuksia. ”Alan Wake 2 ja Control 2 kuuluvat tähän kategoriaan”, raportissa todetaan suoraan.

Tämä näyttäisi hyvin pitkälti vahvistavan, että Alan Wake 2:lle sekä Control 2:lle tullaan julkaisemaan myös laajennuksia. Tämä ei ole suuri yllätys Remedyn aiempien julkaisujen perusteella, mutta kyseessä on ensimmäinen kerta kun tulevien pelien laajennukset mainitaan erikseen.

Kuten Comic Book toteaa, ei Alan Wake 2:n laajennuksista todennäköisesti tulla hiiskumaan juuri mitään ennen pelin julkaisua. Mikäli peliin tarjotaan jonkinlainen kausikortti, saatetaan laajennukset tai ainakin niiden määrä julkistaa jo ennakkoon.

Alan Wake 2 on kehitteillä PC:lle, PS5:lle ja Xbox Series X/S:lle. Pelin on luvattu ilmestyvän vielä vuoden 2023 aikana, mutta mitään tarkempaa ei ole julkistettu.