Uusimmat

Alien-lisenssi Segalle, tulossa useita pelejä

11.12.2006 22:45 Miikka Lehtonen

Pitkään kuliseissa jatkunut kädenvääntö on ohi. Neljä enemmän tai vähemmän laadukasta elokuvaa ja pinon pääsääntöisesti vähemmän laadukkaita pelejä poikinut Alien-lisenssi on löytänyt uuden kotinsa.

Sega oli tiettävästi neuvotellut lisenssin hankkimisesta jo jonkin aikaa, mutta tänään neuvottelut tuottivat vihdoin halutun lopputuloksen. Firma ilmoitti välittömästi hyödyntävänsä uusia mahdollisuuksiaan useiden next generation -pelien tekemiseen.

Vaikka firman mukaan monta rautaa on tulessa, vain kahdesta puhuttiin yhtään tarkemmin. Ensimmäinen peli on kaavailtu vuodelle 2009 ja se on mitä ilmeisimmin joko FPS-peli tai roolipeli, sillä kaksi ensimmäistä peliä kuuluu näihin lajityyppeihin. Segalla ei ollut tuoreeltaan paljon kommentoitavaa, mutta Segan jenkkikiho Simon Jeffrey vannoi tavoitteena olevan ”kiehtovien ja jännittävien pelikokemusten” aikaansaaminen. Yllättävää.

Nokkelimmat ovat ehkä huomanneet, että viimeisimmästä Alien-elokuvasta on jo vierähtänyt jokunen vuosi. 20th Century Fox uskoo kuitenkin, että kyseessä on ”yksi niistä erikoisislaatuisista sarjoista, jotka kukoistavat kauan teattereista poistumisensa jälkeen”.

Mikäli Sega onnistuu tavoitteessaan ja luo hyviä Alien-pelejä, kyseessä on harvinainen joskaan ei ainutlaatuinen tapahtuma. PC-pelaajat muistelevat vieläkin lämmöllä Aliens vs. Predator -pelien tiivistä tunnelmaa ja ne ovat vieläkin suositeltavia hankintoja ennakkomaistiaisia kaipaaville.

Päivitys 12.12.2006 kello 20:20

Yllättäen kaikessa on enemmän järkeä. Segan sivuille ilmestyi hetkeksi Alien-peleille omistettu teaser-sivu, joka vedettiin alas nopeasti. Nopeimmat ehtivät kuitenkin huomata, että kahden ensimmäisen pelin kehityksestä vastaavat Obsidian ja Gearbox. Gearbox on tunnettu muun muassa Brothers in Arms -pelisarjasta. Obsidianin pojat ovat puolestaan tuttuja useista klassisista roolipeleistä, viimeisimpänä Neverwinter Nights 2:sta.

Hyvät naiset ja herrat, aloittakaa kuolaaminen.

Vieläkö Alien-lisenssi kiinnostaa sinua?

Katso tilanne vastaamatta