Uusimmat

Alienation rokkaa – arvostelussa suomalaisveteraanien peliuutuus

28.04.2016 12:02 Jukka O. Kauppinen

Housemarque on vanhin suomalainen, yhtäjaksoisesti toiminut pelitalo. Ja kun firma julkaisee jotain, niin silloin kannattaa aina ottaa Suomen lippu esille. Niin nytkin, kuten Miikka Lehtonen meille perustelee:

Alienationin tarina on ihmiskunnan perspektiivistä synkkä: muukalaiset ovat valloittaneet maapallon ja toivo alkaa olla mennyttä. Ihmisten rippeet taistelevat piilopaikoistaan muukalaisia vastaan, mutta ylivoimaisen teknologian ja kärpästen lisääntymisnopeuden edessä ihmisillä ei ole paljon sanottavaa.

Kaikki toivo lepääkin viimeisen, epätoivoisen iskun varassa. Yhdestä neljään kivikovaa kommandoa huipputeknologisissa taistelupuvuissaan lähtee muukalaisjahtiin, joka vie heidät eri puolille maailmaa suorittamaan toinen toistaan ihmeellisempiä keikkoja, joiden lopputavoitteena on muukalaisten sukupuutto.

Tästä alkaa Alienation, yhdestä neljälle pelaajalle suunniteltu kahden tikun räiskintäpeli. Hieman ei-housemarquemaisena ratkaisuna peliä puurretaan läpi noin kuuden tunnin mittaisessa kampanjatilassa, jonka alussa luodaan hahmo. Tarjolla on kolme eri hahmoluokkaa, joista jokaisella on omat aseensa ja pelityylinsä. Kampanjan aikana hahmoa ei noin vain vaihdeta, vaan jos haluaa kokeilla muitakin hahmoluokkia, täytyy koko roska aloittaa rinnakkaiskampanjan muodossa alusta.

Tähän on ihan perusteltava syy, sillä Alienation sisältää hahmonkehitystä. Alienien kaatuessa pelaaja kerää kokemuspisteitä ja tavoittelee uusia kokemustasoja. Niiden kilistessä plakkariin saa sijoitella pisteitä eri kykyihin. Tankki esimerkiksi osaa muun muassa nostaa ilmaan suojakilven, jonka takaa tiimi voi röpötellä muukalaisia rauhassa. Biospesialistin kyvyistä taas löytyy esimerkiksi nanorobottien pilvi, joka vahingoittaa muukalaisia. Kykypisteitä sijoittelemalla kyvyt paranevat eri suuntiin. Kilvestä saa vaikka pitkäikäisemmän, tai sen ollessa pystyssä jokainen ammuttu laukaus parantaa myös pelaajaa hieman.

Lue koko arvostelu: Alienation – hektistä tuhoa, tykitystä ja meininkiä (PS4)

Alienation

Lisää aiheesta

Dead Nation (PS3)

Dead Nation (PSV)

Dead Nation Apocalypse Edition (PS4)

Housemarque ja Super Stardust HD haastattelussa (osa 2)

Housemarque tekee ensimmäisen suomalaisen PS3-pelin – Super Stardust HD

Outland (PS3, Xbox 360)

PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 3: Blacklight Retribution, Killzone: Shadow Fall, Resogun

Super Stardust Ultra (PS4)