UUSIMMAT

Apple jatkaa Commodore 64 -pelleilyään

09.09.2009 12:40 | Miikka Lehtonen

Applen ja Commodore 64 -emulaattorin välinen vääntö jatkuu ja yllättävät käänteet seuraavat toisiaan. Jo kertaalleen hyllytetty emulaattori ehdittiin pitkän väännön jälkeen hyväksyä ja singahti joillain alueilla jo iTunesiin, mutta nyt on taas toinen ääni kellossa.

Brittiläinen Pocket Gamer -saitti tiesi jo eilen uutisoida, että Commodore 64 -emulaattorin elo Applen iTunesissa jäi lyhytikäiseksi. Emulaattori ei edes ehtinyt myyntiin suomalaisessa kaupassa ennen kuin se jo vedettiin pois markkinoilta. Syy? Nokkelat käyttäjät huomasivat että hieman ohjelmalla kikkailemalla pääsi käsiksi Commodore 64:n alkuperäiseen BASIC-tulkkiin, jolla sai ohjelman sisäänrakennetun näppäimen avulla ajettua koodia.

Tämä rikkoi Applen valikoidusti valvottua säännöstöä, jonka mukaan iTunes-ohjelmat eivät saa käynnistää muita ohjelmia. Valikoidusti, koska palvelusta löytyy useampikin ohjelma, jotka käynnistävät esimerkiksi interaktiivisia satukirjoja ja muuta mukavaa. Jostain käsittämättömästä syystä Applen kuppi meni nyt kuitenkin nurin ja ohjelma kiskaistiin pois iTunesista siitäkin huolimatta, että C64-emulaattorin sisäinen BASIC ei muodosta edes teoreettista tietoturvauhkaa iPhonelle.

Emulaattorin värkännyt Manomio yrittää nyt korjata tilannetta ja oli lähettänyt Applelle jo uusitun version ohjelmasta, joka korjasi hakkerien löytämän aukon. Tämä ei auttanut ja tiettävästi Applella suhtaudutaan muutenkin penseästi asiaan emulaattorin päästyä alunperinkin palvelun jakeluun poikkeusluvalla. Seuraamme tapahtumien kehittymistä.

Lisää aiheesta

iPhonen Commodore 64 -emulaattori sai hyväksynnän, mutta kannattiko odotus?

Apple vihaa Commodore 64:ää

Pelimusakauppa pieksi Applen iTunesin

Lue myös

Nettimonopolia Google Mapsissa

The Beatles aloittaa tänään virtuaalikiertueensa

Xbox Live oli vasta lämmittelyä Battle.netille