UUSIMMAT

Apple palautti poistetun sisällissotapelin myyntiin

28.06.2015 10:00 | Juho Anttila

Viime aikojen ikävät tapahtumat rapakon tuolla puolen saivat hiljattain taas poliittista korrektiutta valvovat tahot liikkeelle. Muun muassa Apple liittyi mukaan tähän joukkoon poistamalla App Store -pelikaupastaan kaikki ne pelit, joissa näytettiin Yhdysvaltain etelävaltioiden ristiriitaisia mielikuvia herättävää lippua.

Samassa yhteydessä kaupasta poistettiin myös sellaisia pelejä, joissa lippu esitettiin siinä yhteydessä, missä sen kuuluukin olla esillä: osana historiallista pelikokemusta. Joukosta löytyi esimerkiksi mainio Ultimate General: Gettysburg. Pelin tekijät eivät myöskään suostuneet sensuroimaan teostaan, vaan asettivat historiallisen tarkkuuden etusijalle.

Nyt Ultimate General: Gettysburg on saanut palata App Storeen lippuineen päivineen. Kehittäjien mukaan palauttaminen vaati useita puhelinsoittoja Applen suuntaan, mutta onnistui lopulta suhteellisen nopeassa aikataulussa.

Näyttää siltä, että Applella on tulkittu myös firman omia ohjeistuksia suhteellisen vapaalla tavalla. Alun perin lähtöpasseja luvattiin nimittäin peleille, joissa etelävaltioiden lippua esitettiin loukkaavassa tai ilkeämielisessä yhteydessä. Samassa yhteydessä luvattiin myös, ettei sellaisia pelejä poisteta, joissa etelävaltioiden lippu esitetään historiallisessa yhteydessä tai koulutustarkoituksessa.

Ilmeisesti poistoja tehneet tahot ovat ottaneet niin sanotusti varman päälle ja poistaneet mieluummin liikaa kuin liian vähän pelejä. Ultimate General: Gettysburgista meinasi tulla tämän ylireagoinnin uhri, mutta onneksi järkiratkaisu löytyi kuitenkin lopulta.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Apple sensuroi Amerikan sisällisotaa käsittelevät pelit koska niissä on etelävaltioiden lippu

Brittipoliitikko närkästyi poliittisesta pilapelistä

Palestiinalainen peli opettaa: vain väkivalta on ratkaisu