Arvostelupäivitys: Dragon Age 2 ja Motorstorm: Apocalypse

29.03.2011 18:00 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila on ollut taas ahkera pelipoika, jonka pelillisten seikkailujen tuloksena voimme tarjota toiset mielipiteet Dragon Age 2 -roolipeliin ja Motorstorm: Apocalypse -kaahailuun.

Ohessa lainaukset toisista mielipiteistä. Koko näkemyksen löydät varsinaisen peliarvostelun ohesta, pääarvostelun jälkeen.

Lue, nauti, kritisoi ja kokeile!

Dragon Age II (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Toisin kuin moni on tulkinnut, Dragon Age 2 ei jää kesken. Peli kertoo juuri sen tarinan, jonka se on alusta saakka luvannut kertoa: Hawken nousun pakolaisesta Kirkwallin sankariksi. Lopputekstien pyörähtäessä ruudulla tämä kaari on saatettu loogiseen ja tyydyttävään päätepisteeseensä. Se, mikä aivan lopussa pohjustetaan on jatko-osa, seuraava luku, mutta samalla myös jo uusi tarina. Käsikirjoittajat ovat osanneet tehdä avoimen lopun juuri oikein, tavalla, joka kiehtoo, mutta varmasti myös turhauttaa niitä, jotka vierastavat vapaaksi jääviä langanpäitä.

Käsikirjoittajat loistavat myös matkan aikana. Ryhmän jäsenet ovat mielenkiintoisia ja sankarin suhdetta heihin päästään kehittämään entistä monipuolisemmin. On myös hienoa, että päätarina ei ole pelkkä eteenpäin kiitävä juna, jonka raiteilta poikkeaminen sivutehtävien pariin tuntuu väkinäiseltä ja irralliselta. Hawke elää tapahtumien keskellä, usein keskipisteessäkin, mutta välillä eeppiset tapahtumat lepäävät perustellusti taustalla samalla, kun pelaaja pääsee ratkomaan ystäviensä arkisempia ongelmia. Aivan yhtä hienoa on myös se, kuinka nämä usein näennäisesti merkityksettömät haarat kietoutuvat päätarinan kudokseen. Käsikirjoitus ei ole täydellinen, mutta rohkeudessaan se nousee Biowaren tuotannon kärkipäähän.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu:Dragon Age II (PC, PS3, Xbox 360)

 Motorstorm: Apocalypse (PS3)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Savu, romahtavat rakennukset ja räjähdykset luovat tunnelmaa. Läpiruskea väripaletti yhdistettynä vahvaan kuvankäsittelyyn saa kuitenkin lopputuloksen näyttämään suttuiselta. Aina ei edes erota, minne seuraavaksi pitäisi ajaa. Vähemmän saattaisi olla enemmän, eikä monipuolisempi värimaailmakaan olisi haitannut asiaa.

Ongelma piilee taiteessa, sillä teknisesti peli on priimaa. Ruudunpäivitys on sujuvaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa. Extremesukupolvelle suunnattu ääniraita ärsyttää, vaikka se onkin hyvin linjassa nolon tekocoolien välianimaatioiden ja pelin yleistunnelman kanssa. Turha tarina lienee suunnattu teineille.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu:Motorstorm: Apocalypse (PS3)

Lue myös

King Arthur: The Role Playing Wargame (PC)

Knights Contract (PS3, Xbox 360)

Mario vs. Donkey Kong: Mini-Land Mayhem (DS)

Outland-ennakko (PS3, Xbox 360)

Warhammer 40K: Dawn of War II: Retribution (PC)