UUSIMMAT

Arvostelupäivitys: Halo 4, Dust, Lollipop Chainsaw, WRC 3

26.11.2012 11:46 | Jukka O. Kauppinen

Taas on aika… Toisten, kolmansien ja monensien mielipiteiden! Miikka Lehtonen, Heikki Takala ja Nelinpeli mietiskelevät pelejä Halo 4, Dust: The Elysian Trail, Lollipop Chainsaw sekä WRC 3 FIA World Rally Championship.

Arvosteluihin lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Halo 4 (Xbox 360)

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Silti takaraivossani nakertaa ikävä tunne siitä, ettei tämä ole tarpeeksi. Sillä jos innovaatioista puhutaan, Halolta niitä on turha odottaa. Se on kuin NHL-pelisarjan uusi osa, joka on vuosi vuodelta enemmän mittatilaustyönä tehty tuote faneille, jonka ei ole tarkoituskaan houkutella uusia käyttäjiä pariinsa.

Siksi on paljolti makukysymys pitääkö Halosta vai eikö. Itse en vain kyennyt uppoutumaan pelin maailmaan samalla intohimolla, joka polttaa pelisarjan fanien rahat kaikkeen mahdolliseen krääsään aina kirjallisuudesta kypäriin ja niin päin pois. Ehkä ongelma on tapa jolla Halo käsittelee sen universumiin vihkiytymättömiä. Vasta kampanjan läpäisyn jälkeen sain kuulla että tarina avautuu tyystin eri tavalla jos on katsonut ennen pelin julkaisua esitetyt lyhytelokuvat. Tai että pelin viralliseen kaanoneihin kuuluvaan kirjallisuuteen viitataan tuon tuosta ties millä hämärillä termeillä, jotka jäivät itselleni täysin pimentoon ensimmäisellä peluukerralla.

Heikki Takala

Lue koko arvostelu: Halo 4 (Xbox 360)

Dust: An Elysian Tail (Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Oli Dust mitä tahansa muuta, se on hatun noston arvoinen suoritus jo puhtaasti sen takia, että se on todellakin yhden miehen työtä. Okei, musiikin teki toinen kaveri ja Microsoftin tyypit avustivat markkinoinnissa, mutta kaikki pelattavuudesta grafiikkaan ja tarinaan on yhden miehen kätösten työtä.

Tämä näkyy niin hyvässä kuin huonossakin mielessä. Positiivista on se, että Dust on todella persoonallinen peli. Ei voi väittää, että komiteasuunnittelu tai muut modernin pelikehityksen heikkoudet olisivat haitanneet pelin syntyä, koska kaikki on yhden miehen laimentamattoman vision tuloksena tehtyä, eikä tällainen peli olisi välttämättä voinut syntyäkään minkään suuremman tiimin kehittämänä.

Miikka Lehtonen

Lue koko arvostelu: Dust: An Elysian Tail (Xbox 360)

 

Lollipop Chainsaw (PS3, Xbox 360)

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Se perinteinen Suda 51 –hulluus toki löytyy, sillä ei ihan joka jätkä tee peliä, jossa hilpeä cheerleader murhaa zombeja kuolleen poikaystävänsä (elävä) pää vyöllään roikkuen. Tai peliä, jossa kaupassa raikaa Toni Basilin ihanan kamala Hey Mickey! –ralli. Tajuatte kyllä, mitä tarkoitan.

Mutta kun, piru vieköön, se itse peli on niin geneeristä huttua kuin olla voi! Karkinkirjavan ulkoasun ja rempseän soundtrackin alle kätkeytyy kömpelö ja itseään toistava God of War –kopio, jossa antiikin hirmujen sijaan murhataan pervoja liikunnanopettajia ja ylipainoisia kahvilan tätejä. Hauskaa settiä, joka kyllä hymyilyttää välillä, mutta ei suinkaan sen takia, että pelaaminen olisi varsinaisesti kovin hauskaa.

Miikka Lehtonen

Lue koko arvostelu: Lollipop Chainsaw (PS3, Xbox 360)

 

WRC 3 FIA World Rally Championship (PC, PS3, Xbox 360)

Toinen mulkaiseva mielipide videomuodossa:

 

Nelinpeli.com

Lue koko arvostelu: WRC 3 FIA World Rally Championship (PC, PS3, Xbox 360)

Tykkään eniten...

Katso tilanne vastaamatta