UUSIMMAT

Atari pistetään lihoiksi

24.05.2013 12:00 | Juho Anttila

Atari on yksi kaikkein pitkäikäisimmistä pelinimistä. Ei sillä, että nyky-Atarilla olisi paljoakaan muuta yhteistä alkuperäisen kanssa kuin nimi. Firma on kuitenkin yhä hengissä ja pelejäkin tehdään, vaan ei enää pitkään. Atari nimittäin pistetään pian lihoiksi.

Nyky-Atarin taustalta löytyy muun muassa ranskalainen Infogrames, niin ikään tunnettu vanha pelifirma, joka muutti myös oman nimensä Atari SA:ksi jokin aika sitten. Amerikan Atari on puolestaan Ranskan Atari SA:n tytäryritys.

Kun Atari SA haki tammikuussa ranskalaiseen velkajärjestelyyn, reagoi jenkkilän tytäryhtiö omalla tahollaan pyrkimällä niin sanottuun Chapter 11 -velkajärjestelyyn. Tarkoituksena oli löytää yritykselle ostaja, jonka avulla Atari pääsisi eroon vaikeuksissa olevasta emoyrityksestään. Yritys näyttää nyt kuitenkin epäonnistuneen.

Atari ehti ottaa yhteyttä 180 potentiaaliseen ostajaan. Näistä vain 15 teki yrityksestä tarjouksen, eikä yksikään tarjous täyttänyt Atarin vaatimuksia. Niinpä nimekäs firma pistetään palasiksi ja myydään huutokauppamenettelyllä eniten tarjoaville.

Kaupan on muutama tunnettu ja vähän tuntemattomampikin pelibrändi. RollerCoaster Tycoonilla riittää ystävänsä ja Test Drive puolestaan herättää varmasti tunteita vanhemmissa autopeliharrastajissa. Total Annihilation lienee tuttu strategisteille. Sen sijaan Humongous, Fatty Bear’s Birthday Surprise ja Math Gran Prix ovat ainakin itselleni tuntemattomampia suuruuksia.

Pelibrändien lisäksi myynnissä on myös Atarin tuotemerkki, joten jos ostaja löytyy, nimi jää henkiin vaikka firma nykymuodossaan lakkaa olemasta. Huutokauppa käydään tämän vuoden heinäkuussa, jos oikeus hyväksyy myyntisuunnitelman.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Atarin perustaja: Wii U floppaa ja konsolit kuolevat

Atarin murheet jatkuvat, Eden myynnissä

Atarin lakimiehet faniyhteisön kimpussa