Uusimmat

Atarin perustaja väittää keksineensä keinot piratismin tappamiseen

25.05.2008 13:42 Miikka Lehtonen

Kopiosuojaukset ovat jo nyt monen pelaajan kiroamia juttuja, mutta jos Atarin perustajan visio pitää paikkansa, tulevaisuudessa tullaan kiroamaan entistä hartaammin. Hän nimittäin povaa kopiosuojauksille tukea emolevyiltä saakka.

Kansainvälisessä tietoturvallisuusalan konferenssissa puhunut Nolan Bushnell visioi, että pelaamisen tulevaisuus pitää sisällään entistä paremmin suoraan pelaajien laitteistoon integroituja kopiosuojausmenetelmiä. Bushnellin visiossa kaikkiin PC-emolevyihin asennettaisiin niin kutsutut TPM-piirit, jotka on suunniteltu yksinomaan laitekohtaisten suojausavainten käsittelyyn ja prosessointiin.

”Tämän liikkeen myötä me pelialan ihmiset voisimme suojata pelimme helposti tarkistettavalla turva-avaimella, jota ei voi murtaa esimerkiksi antamalla CD-avaintaan Internet-levitykseen. Tämän avulla voisimme nähdä jättimäistä kasvua monilla alueilla, joissa piratismi on aiemmin rehottanut.”

Bushnell tunnustaa, että elokuvien ja musiikin suhteen taistelu on jo menetetty, sillä ”jos voit katsoa tai kuulla sen, voit myös kopioida sen.”

”Pelien kanssa on kuitenkin toisin, sillä nehän ovat lopulta vain pelkkää koodia. TPM-piirit tulevat pysäyttämään pelipiratismin täydellisesti. Heti kun piirien käyttäjämäärät kasvavat tarpeeksi suuriksi, tulemme näkemään rahavirtaa myös Aasiasta ja Intiasta, mikä ei aiemmin ollut mahdollista.”

Tuntuu melkoisen uskomattomalta, että itsekin aikanaan hakkeroinnin saralla kunnostautunut Bushnell uskoisi suojausmetodin olevan murtamaton, joten kenties kyseessä on puhdas bisneshöpötys ja yritys rahastaa kiinnostavalla idealla. Moiset piirit eivät nimittäin ole mikään uusi idea, vaan esimerkiksi Microsoft on jo vuosia puhunut laitteistopohjaisesta kopiosuojauksesta, jota ei kuitenkaan vielä tähän päivään mennessä ole nähty.

Aasian markkinoiden valjastaminen on kuitenkin pelifirmoille se suuri kysymysmerkki, sillä vaikka esimerkiksi suositun Company of Heroes -pelin päivityksiä tiettävästi ladataan maailman siltä kulmalta säännöllisesti satoja tuhansia kappaleita, itse peliä ei ole myyty kuin kourallinen. Onko ratkaisu sitten lopulta laitteistoon integroitu kopiosuojaus vai uusi tapa rahastaa peleillä, se jäänee nähtäväksi.

Linkki: GamesIndustry.biz

Lue lisää eDomesta

Ohjelmistopiratismin hinta: 48 miljardia taalaa

Piratismi yllätti tällä kertaa Nintendon

Piratismi yllätti Nintendon, osa 2 – sotku syvenee

Piraattipelikohu Pekingin olympialaisista

Pirate Bay: levy-yhtiöt vetäkää käteen

Piratismi lannisti pelikehittäjän: Crytek hyppäsi konsolien kelkkaan

Square Enix vastaan väärennetyt Final Fantasy -miekat