UUSIMMAT

Autiomaan aarteet: kaatopaikalta kaivetuista peleistä maksettiin huimia summia

14.11.2014 14:58 | Jukka O. Kauppinen

Ihastelimme keväällä peliarkeologisia kaivauksia, kun Yhdysvaltain Uuden Meksikon autiomaan multa pöllähteli kaivinkoneen pureutuessa turpeeseen. Onko 40 vuotta vanha legenda myymättömien pelimoduulien hävittämisestä autiomaahan kaivettuun kaatopaikkaan totta?

Oli se! Kyllä oli mahtavaa seurattavaa!

Lupausten mukaisesti autiomaahan dumpattua Atari-peliyhtiön jäämistöä on nyttemmin ilmestynyt myös nettikauppaan. Tarkalleen sanoen eBayhin.

Ihastelin jo viikko pari sitten, että hyvältäpä näyttävät mutta onkohan moisiin varaa. No, nyt voi sanoa, että ei ole. Legendaarisen huonoista E.T. –pelimoduleistakin huudettiin kovimmillaan puoltatoistatuhatta taalaa, 1232 euroa. Huonommistakin ja vähemmän tunnetuistakin peleistä, kuten Star Raidersista, Missile Commandista, Centipedestä ja Dig Dugista, maksettiin satasia. Tai pitäisikö sanoa vähemmän eeppisen huonoista eli paremmista peleistä.

Olisin silti mielelläni halunnut aidon autiomaa-Ataripelin vitriiniini. Ei kuitenkaan tällä kertaa.

Lisätietoja: Atari Dig Cartridges ET in Box #8197

Lisää aiheesta

Kaikkien aikojen surkeimman pelin kehittäjä puhuu tekeleestään  

Legendaariset E.T.-pelikasetit laitetaan myyntiin

E.T:tä etsimässä – kadonneen aarteen metsästäjät tonkivat tunkiota 

Yksi tunnetuimmista pelimyyteistä osoittautui paikkansapitäväksi 

Keskustelu

Tuli tuosta mieleen se jokin suomalainen peliliike. Myyjä etsii ja ostaa ebaysta perus pulliaisen puolesta jonkin pelin. Jos peli on vaikkapa AVGN ohjelmassa näkynyt, hintaa tulee pelille about tuplat tai triplat sen oikealle arvolle.

Eli shaiba peli, mutta koska se on ”hitti” tuote niin tottakai paskasta pitää maksaa sitten. En oikeesti ymmärrä välillä miten peleissä toimii tää klassikoiden jälleen myynti hinnoittelu. Oikeasti harvinaiset minä ymmärrän, mutta sitten tollaset kuten uutisessa, tuhansia kappalaite noita vissiin siis esiin tuli, niin aika korkeet hinnat vaikka noita kohtalaisen paljon on.

Muropaketin uusimmat