Awesomenauts muuttuu ilmaispelattavaksi toukokuussa

29.04.2017 10:56 | Muropaketin toimitus

Viisi vuotta sitten julkaistu Awesomenauts vaihtaa F2P-malliin. 

Awesomenauts on kolme vastaan kolme -joukkueilla pelattava 2D-tasohyppelyn ja MOBA:n välimuoto. Peliä kehittävän Ronimo Gamesin mukaan Awesomenauts on kuitenkin alkanut kärsiä pelaajapulasta, jonka pelistudio aikoo ratkaista muuttamalla pelin maksullisesta ilmaispelattavaksi.

”F2P-malliin vaihtaminen on hyvä uudistus Awesomenautsille”, studion edustaja kertoi Steamin kautta julkaistussa tiedotteessa. ”F2P-malli tuo peliin lisää pelaajia, mikä parantaa pelin matchmaking-ominaisuuksia ja tuo pelille suuremman yhteisön”, tiedotteessa kerrotaan.

Peli muuttuu kokonaan ilmaispelattavaksi 24. päivä toukokuuta, mutta pelin omistajat voivat kokeilla uuttaa F2P-betaa jo nyt. Peli pyrkii ilmaispelattavuudestaan huolimatta pysymään reiluna sekä maksaville että ilmaispelaaville pelaajille – rahalla voi ostaa hahmoille erilaisia kosmeettisia tavaroita sekä uusia pelihahmoja, mutta sillä ei saa suoranaista, epäreilua etua muihin pelaajiin nähden. Malli muistuttaakin esimerkiksi League of Legendsin F2P-mallia.