Bioware haluaa siirtyä eteenpäin Mass Effectin parissa

16.10.2013 19:30 | Teemu Viemerö

Bioware haluaa jättää Mass Effect -pelisarjan Sherpardin ja hänen tarinansa taakseen. Mass Effect 3:n käsikirjoittaja Mac Walters on kertonut Complex Gamingin haastattelussa peliyhtiön halusta siirtyä pelisarjassa eteenpäin kohti uusia seikkailuja. Mies ei paljastanut tarkempia tietoja uudesta pelistä, mutta painottaa ettei sarjan uusin osa saa tuntua spin-offilta.

”En voi kertoa tarkempia tietoja, mutta olemme päättäneet ettei peli välttämättä liity Shepardiin tai edellisten pelien tapahtumiin. Olemme pohtineet asiaa paljon. Pelin kuitenkin pitää tuntua Mass Effectiltä eikä vain pelkältä spin-offilta. Pelin pitää olla masseffectimäinen niin sydämeltään kuin sielultaankin ilman Shepardia ja hänen kumppaneitaan,” Walters kertoo.

Pelin universumi on todella laaja, joten sinne mahtuu varmasti muitakin kuin Reapereita. Kysymykseksi jää onnistuuko Bioware tuomaan yhtä varteenotettavan tarinan mitä massiivisen eeppisessä trilogiassa nähtiin.

Walters kertoo vielä haastattelun lopuksi heidän oppineensa Mass Effect 3:n loppuratkaisusta miten tärkeitä pelihahmot ovat pelaajille. Asian tunnustaminen nostaa lupauksia tulevaa peliä kohtaan parantavassa mielessä:

”Me aliarvioimme sen, kuinka paljon ihmiset kiintyvät pelihahmoihinsa. Ensin pelaaja sai tehdä hahmollaan vapaita valintoja, ja sitten otimme pois mahdollisuuden oman kohtalonsa valitsemisesta. En sano, että olisimme tehneet väärin tai oikein. Me vain aliarvioimme sen vaikutuksen tiettyihin pelaajiin.”

Lähde: Complex Gaming, Interview: Mac Walter, ”Mass Effect 3”, and Having Your Own Walter White Moment

Lisää aiheesta

Gears of War -tuottaja tuottaa jatkossa Mass Effectiä 

Mass Effect 3 (PC, PS3, Xbox 360) 

Mass Effect 3: Special Edition (Wii U) 

Mass Effectistä piti tulla FPS-moninpeli

Minecraft sai Mass Effect -tekstuurit