UUSIMMAT

Black Mesa julkaistiin – lataa omasi jos pystyt!

15.09.2012 11:30 Tero Lehtiniemi

Kahdeksan vuotta työn alla ollut Source-projekti Black Mesa on keretty pitkän ja toisinaan huonosti tiedotetun kehityshistoriansa useaan otteeseen julistaa vaporwareksi, eikä ehkä ihan syyttä. Alkukesästä projekti kuitenkin heräsi yllättäen uuteen loistoonsa, ja tämän kuun alussa projektin vetäjä lupaili julkaisu syyskuun 14. päiväksi. Ja kas kummaa, lupaus piti.

Pitkään ja hartaasti odotetun Black Mesan suosio yllätti tekijät ällikällä, ja alun perin peliä varten varatut latauspalvelimet ja jopa itse pelin kotisivu niin sanotusti keikkasivat massiivisen liikenteen alla. Nyt ongelmaan on kuitenkin ilmeisesti löydetty ratkaisu vertaisverkkojen muodossa. Pelistä on nimittäin laitettu liikkeelle virallinen torrent, jota pitkin peli näyttäysi latautuvan melko vikkelästi.

Black Mesa on uudemmalla, muttei ei tätä nykyä enää millään tasolla vaikuttavalla Source-enginellä tehty uudelleenversiointi Half-Life-räiskintäklassikosta. Myös Valve itse teki pelistä Source-version, mutta käytännössä kyseessä oli vain suorasukainen grafiikkapäivitys eikä muuta. Black Mesa taas lupaa ja kuvien perusteella myös toimittaa ympäristöihin aivan uudenlaista virettä. Lisäksi pelin eri alueita on muokattu: Half-Life ei ollut rytmitykseltään maailman tasapainoisin peli, ja Black Mesa -tiimi on laajentanut joitain alueita ja supistanut sellaisia jotka se näki liian pitkiksi ja turhiksi (OLE LAMBDA-REAKTORI, OLE).

Vaikka teknisesti Black Mesa olisi ollut kova juttu ehkä joskus vuonna 2006, on se kyllä tsekattava ihan vain siksi että tietää sen olevan olemassa. Ja jotain artikkeliakin on tulossa, ehkä.

Lisätietoja: Black Mesa

Virallinen torrent: http://www.gameupdates.org/details.php?id=5152&dllist=1

Lue myös

Silent Hunter Online -haastattelu – yhdessä kohti aavaa merta

Uudistunut Nelinpeli.com avaa ovensa

Ubisoft tykkää RedLynxistä: ”he tuovat meille tuoreita ideoita ja uusia lähestymistapoja”

Yli puolet naispelaajista on joutunut ahdistelluksi