Uusimmat

Carriers at War – Tyynenmeren merisotaa 1941-1945

17.10.2006 12:39 Jukka O. Kauppinen

Matrix Games ja australialainen kehittäjä SSG laittavat hynttyyt yhteen. Kimpan tuloksena strategistit pääsevät liikuttelemaan lentotukialuksiaan pitkin Tyynenmeren ulapoita. Carriers at War ilmestyy jo tämän vuoden puolella.

Laivasto- ja ilmasotaa kuvaava Carriers at War on modernisointi eräästä SSG-yhtiön arvostetuimmasta tuotteesta. Alkujaan 1991/1993 julkaistut Carriers at War –sotastrategiat olivat erittäin toimivia pelejä, jotka tarjosivat monipuolista sotahistoriaa selkeässä paketissa.

Sarjan uudistuminen nykypäivän koneille ja standardeille onkin tervetullut uutinen. Tyynenmeren sota 1941-1945 on valtava aihealue, jota kuvaavat pelit ovat usein olleet vähän turhan raskaita normaalin ihmisen sulatettavaksi. Mikäli uudet Carriers at Warit ovat yhtään entisenkaltaisia, on pelien mittakaava ja toiminta huomattavasti inhimillisempää.

Peli kuvaa ennen kaikkea lentotukialusten ja laivasto-osastojen toimintaa erilaisissa historiallisissa taisteluissa. Tekijöiden mukaan mukana ovat muun muassa Pearl Harbor, Midway, Korallimeren taistelu ja itäiset Solomonit. Pelaaminen ei tarjoa suuria strategisia päätöksiä, vaan taistelut rajoittuvat annettuun kalustoon ja aikaan. Pelaaja johtaa osastojaan yrittäen vääntää kyseisen taistelun omaksi voitokseen.

Carriers at Wariin luvataan moninpeli sekä lähiverkossa että internetissä. Tekoäly on lupausten mukaan ”eräs sotapelien historian mahtavimmista”. Väite ei ole välttämättä aivan tuulesta temmattu, sillä SSG:n pelien tekoäly on oikeasti pelimaailman parhaita.

SSG, Strategic Studies Group, on eräs pelimaailman vanhimmista studioista. Jo 80-luvun alussa perustettu yhtiö on julkaissut historiansa aikana yli 50 tietokonepeliä. SSG:n uudemman pään tuotanto, Decisive Battles –sarja (mm. Korsun Pocket, Battles in Normandy, Battles in Italy), on hyvinkin kaikkien aikojen parasta tietokoneella pelattavaa perinteistä heksastrategiaa, eikä yhtiö ole jäänyt seisoskelemaan niidenkään jälkeen paikoilleen.

Carriers at Warin pitäisi ilmestyä pc:lle vuoden loppuun mennessä. Pelin voi ostaa vain Matrixin verkkokaupasta.

Lisätietoja:

http://www.matrixgames.com/

http://www.ssg.com.au/