UUSIMMAT

Close Combat -sarja syntyy taas uudelleen – onneksi hyvällä tavalla

12.11.2012 16:15 | Jukka O. Kauppinen

Close Combat -pelit ovat olleet monen strategistin namiherkkua vuonna 1996 ilmestyneen esikoisteoksensa jälkeen. Vaikka pelisarjan nimeä on myös väärinkäytetty, ovat ne toisen maailmansodan taisteluihin sijoittuneet alkuperäisteokset ja modernisoidut remaket olleet parasta pikku-ukkosotaa sitten hiekkalaatikkoiän. Ja nyt tulossa on ensimmäinen ihan oikeasti uusi Close Combat pitkään, pitkään aikaan! Panthers in the Fog!

Tärkeimmiten se kiehtova RTS-sotimisen henki on tallella. Joukkojen komentaminen taistelukentällä reaaliajassa on rakennettu taitavasti sopivaan mittakaavaan, jossa jokaisen sotilaan henki on arvokas. Kartalla liikkuvien osastojen komentaminen, tukiaseiden sijoittelu ja panssarivaunujen ynnä muun kaluston johtaminen on suorastaan kiehtovaa.

Ajallisesti Panthers in the Fog sijoittuu Normandian maihinnousun tapahtumiin. Wehrmacht yrittää vastahyökkäystä Mortanissa, tarttuen kaksin käsin viimeiseen mahdollisuuteensa työntää liittoutuneiden maihinnousu takaisin mereen. Kokonaisuus on kiintoisa paketti, jota voi pelata niin yksittäisinä taisteluina, pieninä muutaman taistelun mittaisina operaatioina tai täysimittaisena kampanjana, jossa pelaaja siirtelee strategisella kartalla yksiköitään, jakaa niille tulitukea ja sen jälkeen katsotaan mitä vihollinen tällä kertaa juonitteli. Toiset yksiköt liikkuvat esteittä, toisten niskaan tulee yhtäkkiä ilmaisku ja muutamat kohtaavat vihollisen, minkä jälkeen siirrytäänkin hoitamaan jokainen yhteenotto taktisessa rts-pelitilassa.

Lue koko ennakko: Close Combat: Panthers in the Fog -ennakko (PC)

 

Lisää aiheesta

Close Combat: Cross of Iron (PC)

Close Combat: Modern Tactics (PC)

Close Combat: The Longest Day (PC)

Close Combat: Wacht am Rhein (PC)

Muropaketin uusimmat