Codemasters keskittyy vaihteeksi realistisempaan kaahailuun

24.04.2014 11:00 Juho Anttila

Erityisesti ajopeleistä tunnettu Codemasters on viime vuosina keskittynyt realismin sijaan extremetyyliseen kaahailuun ja MTV-henkisen hektisen kuvaston esittelemiseen. Tämä siitä huolimatta, että firman Formula 1 -pelit ovat sentään pitäneet realistisen ajamisen lippua korkealla.

Suunta on kuitenkin kallistumassa vaihteeksi vahvemmin realististen ajokokemusten puolelle. Tiistaina julkistettu GRID: Autosports lupailee monta kertaluokkaa GRID 2 -kaahailua realistisempaa ajamista, eikä Codemasters aio suinkaan lopettaa tähän.

Firman pääsuunnittelija James Nicholls lupaa, että Codemasters keskittyy ainakin lähitulevaisuudessa realistisiin ajopeleihin. Nichollsin mukaan firma on ylpeä GRID 2:sta, mutta suuren yleisön tavoittelu johti samalla ydinfanien vieraantumiseen. Nyt on aika voittaa pitkän linjan kannattajat takaisin.

GRID Autosports on selvä ensimmäinen askel tähän, minunkin mielestäni oikeaan, suuntaan. Samalla voidaan aloittaa jo spekulointi tulevalla. Lähtisikö seuraava DIRT esimerkiksi tutustumaan sarjan rallipelijuuriin vähän jo väsähtäneen extrememeiningin sijaan? Jos DIRT-sarjan pääsuunnittelija Paul Colemanin tammikuisia kommentteja on uskominen, juuri näin saattaa käydä. Odotamme innolla.

Lähde: Videogamer

Lisää aiheesta

Uusi GRID on Autosport

Codemasters kiusoittelee uudella Gridíllä

Mitä pelasin tänään? Juho palasi Grid 2:n pariin