CoD:n asetasapainoa muutettiin – kehittäjä sai tappouhkauksia

25.07.2013 12:00 | Juho Anttila

South Park

Internet on paikka, joka tuo esille ihmisten parhaat puolet ja jossa jokainen osaa asettaa asiat terveeseen tärkeysjärjestykseen…eiku. Verkon voiman sai hiljattain kokea Treyarchin David Vonderhaar, joka joutui Twitterissä vihaisten Call of Duty: Black Ops 2 -fanien vihan kohteeksi.

Verbaalinen verkkohyökkäys Vonderhaaria kohtaan alkoi, kun Treyarch päivitti peliin sen asetasapainotusta muuttavia korjauksia. Yhden aseen vauriota vähennettiin hieman, kahden muun aseen kohdalla tulinopeutta hidastettiin.

Ilmeisesti muutokset osuivat kovin kipeään kohtaan, sillä faniyhteisö vastasi lähettämällä Vonderhaarin Twitter-tilille tappouhkauksia. Vihanpurkaukset eivät rajoittuneet vain tähän, vaan väkivallalla uhattiin myös Vonderhaarin perhettä. Vonderhaar valikoitui kohteeksi siksi, että mies on yksi Treyarchin näkyvimmistä kehittäjistä, joka käyttää paljon aikaansa sosiaalisessa mediassa vastatakseen fanien kysymyksiin.

Vonderhaar on itse kommentoinut Twitterissä toteamalla, että DSR-aseen tulinopeus nostettiin 0,2 sekunnista 0,4 sekuntiin ja latausaika 1,0 sekunnista 1,1 sekuntiin. Vonderhaar toteaakin, että pelaajat tarvitsevat hieman laajempaa perspektiiviä elämäänsä. Mainitut sekunnin murto-osat kun eivät hänen mielestään ehkä kuitenkaan ole ihan tappouhkaisten arvoisia.

Treyarchin yhteisövastaava Dan Amrich puolestaan kritisoi vahvasti uhkauksia latelevia pelaajia ja esittää huolensa siitä, minkälaisen kuvan äänekäs vähemmistö luo CoD-pelaajista. Lisäksi Amrich toteaa, että Vonderhaar on joko superkärsivällinen, superihminen tai vahvasti lääkitty, sillä kaikesta paineesta ja uhkailuista huolimatta mies jaksaa jättää epäkypsän palautteen omaan arvoonsa. Sen sijaan Vonderhaar vastaa kärsivällisesti rakentavaan ja positiiviseen palautteeseen ja vie käyttökelpoiset kehitysideat ja huolenaiheet eteenpäin peliä ylläpitävälle tiimille.

Tässä vaiheessa jokainen voikin hiljentyä hetkeksi pohtimaan, mitä mahtaa liikkua sellaisen ihmisen päässä, joka lähtee verkkoon huutelemaan tappouhkauksia siksi, että lempipelin aseen lataamiseen menee jatkossa sekunnin kymmenyksen verran pidempään. Ihan siitä huolimatta, onko uhkaukset tarkoitus toteuttaa vai ei.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Xbox One sulkee kusipäiset nettipeelot omaan ghettoonsa kunnon ihmisiä kiusaamasta

LoL ei bannaa vaan kasvattaa

Jenkit uskovat kaikesta huolimatta pelien aiheuttavan väkivaltaa

Muropaketin uusimmat