Uusimmat

Daybreak Game Company -pomo veti herneet nenäänsä suomalaishakkerin tuomiosta

10.07.2015 11:00 Juho Anttila

Uutisoimme hiljattain, kuinka suomalainen 17-vuotias nettihäirikkö tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen 50 700 tietomurrosta, luottokorttitietojen varastamisesta ja muista vastaavista rikoksista. Tuomioiden keveyttä ihmeteltiin monen tahon toimesta, sillä nuorukainen ehti saada aikaiseksi mittavaa haittaa lukemattomille ihmisille.

Erityisen raskaasti oikeuden päätöksen näyttää ottaneen Daybreak Game Companyn toimitusjohtaja John Smedley. Smedley nimittäin avautui tapahtuneesta Twitterissä oikein sarjatulella. Osansa sai niin tekijä, Suomen viranomaiset kuin tekijän vanhemmatkin.

Smedley muun muassa kehuskeli, kuinka FBI löysi tekijän heti mutta Suomen viranomaisilla kesti paljon pidempään päästä kärryille tapahtuneista. Useampikin twiitti kuvaili tekijää muun muassa roskasäkiksi ja sosiopaatiksi. Smedley muistutti myös, ettei tekijä suinkaan ole vielä selvinnyt syytöksistä, sillä työn alla on vielä 15:sta rikossyytteen käsittely. Lisäksi Smedley lupasi haastaa myös tekijän vanhemmat oikeuteen.

Melkoisen rajua reagointia korkeassa asemassa olevalta henkilöltä, mutta kun muistetaan, että tekijä on aiheuttanut melkoisia taloudellisia menetyksiä myös Daybreak Game Company:lle, tuohtumus on ymmärrettävää. Ehdollinen vankeusrangaistus ja varastetun omaisuuden takavarikointi rangaistuksena tämän kokoluokan perseilystä ei kieltämättä vastaa ihan kaikkien oikeustajua.

Lähde: Develop

Lisää aiheesta

Suomalaishäirikkö tuomittiin kymmenistätuhansista tietomurroista, epäillään myös PlayStation- ja Xbox-verkkojen kaatamisesta

Joulun DDoS-perseily sattui ikävästi pieniin pelinkehittäjiin

Nettihäiriköt pilasivat konsolistien verkkopelijoulun

Muropaketin uusimmat