UUSIMMAT

Demoneja, demonitar, karkaileva sisar ja Mordor – Demonicon-roolipeli on erikoinen roolipeli

15.04.2013 21:45 | Jukka O. Kauppinen

Mordor ei ole kiva paikka, paitsi jos satut istumaan ravintoketjun huipulla. Mutta jos päädyt pakolaisena hieman toisenlaiseen Mordoriin, vaikkapa The Dark Eye –fantasiamaailmassa,   niin silloin ei taida paljoa naurattaa. Mutta näinpä vain on käynyt Demonicon-roolipelissä, johon JOK ottaa vähän ensikosketustuntumaa…

PC:lle, PS3:lle ja Xbox 360:lle työstettävä roolipeli alkaa jokseenkin erikoisesti. Pelin alkupuolella mielessä on näet enemmän tai vähemmän se yksi tietty asia. Ja kaiken lisäksi se on oman sisaren haaroissa. Mutta kun sitä ei löydy mistään. Sisarkulta näet otti jalat alleen ja karkasi, kun hänelle suunniteltu avioliitto paikallisen mahtimiehen kanssa ei ollutkaan oikein mieleen. Tyhmä tyttö, sillä avioliiton antoisan sataman kautta koko perhe olisi saanut kansalaisuuden ja turvapaikan maailman pahalta. Mutta sinne se tyttö karkasi, jonkin muinaisen vuoriston pelottavia salaisuuksia sisältäviin käytäviin, kaiken lisäksi vieraan miehen kanssa. Entä jos tämä vieras poimii sisarkullan kirsikan eikä tyttö olekaan enää naimakelpoinen?

Ja siitä sitten päädytään melkoiselle tapahtumien vuoristoradalle. Kaiken omaisuutensa menettänyt pakolaisperhe. Jalkapuoli isä. Hurja soturipoika. Herkku punapääsisko, jonka neitsyys on koko perheen yhteinen huolenaihe. Ja enemmänkin.

Mutta kyllä peli tästä vähän selkenee, ainakin joltain osin. Ja hämmentää lisää toisaalta. Mainitsin jo sen maailman pimeyden ja ahdistavuuden. No, sitä kyllä jossain kohtaa kertyy roppakaupalla, kun pelaajasta itsestään paljastuu jotain synnynnäisesti pimeämpää. Sukuperimän ja erinäisten sattumien kautta  päähenkilömme Cairon näet joutuu kohtaamaan tosiasioita: hänellä on demonista perimää, jonka kautta hänelle kehittyy paitsi paljon tavallista paremmat taistelukyvyt, myös maagisia kykyjä. Kykyjä, joita yleensä vain elämänsä magialle omistaneet pystyvät käyttämään.

Lue koko artikkeli: Demonicon-ensikosketus: demonisen synkkää roolipelaamista (osa 1)

Lue myös

Command & Conquer tulee taas – nyt ilmaisnaksuna

Dark –ensikosketus osa 2 – pimeää kyberpunkismia, vampyyreitä ja Witcherin ääntä

Far Cry 3 Blood Dragon –ensikosketus – lumoavaa kahjoräiskintää

Fester Mudd –haastattelu: suomalaista villin lännen komediaa

Flashback-ensikosketus – upea uudelleentulkinta 20 vuoden takaisesta scifi-klassikosta

LucasArtsia muistellen – suosikkejamme ja inhokkejamme vuosien varrelta

Saint’s Row IV –ensikosketus – kun mikään ei enää riitä

Space Hulk: Death Angel (lautapeli)