Uusimmat

Deus Ex -kehittäjä piiskaa Square Enixiä: “Se oli kuin katsoisi hidastettua junaonnettomuutta”

27.07.2022 19:01 Muropaketin toimitus

Eidos Montreal -perustaja Stephane D’Astous kertoi kovin sanoin, kuinka ala-arvoisesti Square Enix kohteli länsimaisia studioitaan.

Deus Ex -peleistä tunnetun Eidos Montreal -yhtiön perustaja Stephane D’Astous paljasti yksityiskohtaisesti, kuinka japanilainen Square Enix toimi omistamiensa länsimaisten studioiden kanssa. Eidos Montreal siirtyi Square Enixin omistukseen vuonna 2009. Asiasta kirjoittaa GamesIndustry.biz.

D’Astous sanoi, että yhteistyö Square Enixin kanssa oli mahdottoman haastavaa, sillä yhtiö suomi Eidosia huonosta tuloksesta. Eidos oli eräänä vuonna tuottanut voittoa yli 64 miljoonaa euroa, vaikka se ei ollut tuolloin kehittänyt yhtään peliä.

“Olimme ällikällä lyötyjä. Paine alkoi kasvaa työntekijöidemme joukossa, ja se kohdistui minuun. Minä suhtauduin samalla tapaa omiin johtajiini. Kun ihmiset ovat tällaisen kriisin ytimessä, he yleensä näyttävät todelliset kasvonsa. En pitänyt siitä, mitä näin”, lausui D’Astous.

D’Astous jatkoi toteamalla, että Square Enixiltä puuttui kyky johtaa. Lisäksi Square Enixin ja Eidosin välinen viestintä ei ollut toimivalla tasolla.

“Huomasin, että Square Enix ei osaa johtaa tai kommunikoida. Kukaan työntekijä ei voi pystyä tekemään työtään, jos nämä asiat eivät toimi. Etenkin omalla kohdallani, sillä olin studion pomo”, D’Astous tiivisti.

D’Astous huomautti, että hän alkoi menettää toivonsa sen suhteen, että Square Enix Japan auttaisi Eidosia luomaan hienoja asioita.

“Kadotin lisäksi itseluottamukseni omassa toimistossani. Square Enix Japan mainitsi jokaisessa vuosikertomuksessaan, että se on pettynyt tiettyihin peleihin, sillä ne eivät saavuttaneet niille asetettuja odotuksia. Tämä koski ainoastaan pelejä, jotka kehitettiin Japanin ulkopuolella. Se oli kuin katsoisi hidastettua junaonnettomuutta”, D’Astous kertoi.

Square Enix möi sen länsimaiset pelistudiot Crystal Dynamics, Eidos Montreal ja Square Enix Montreal Embracer Group -yhtiölle noin 300 miljoonan euron kauppasummalla, jota pidetään yllättävän matalana rahamääränä.

LUE MYÖS: Nyt se paljastettiin: näin monta osaa Final Fantasy VII -uusintaversioon tulee