Uusimmat

Diablo III oli melkein aika erilainen

29.05.2012 18:00 Miikka Lehtonen

Diablo III on kohta jo pari viikkoa vanha ja hurjien myyntiensä ansiosta tuttu suurelle osalle PC-yleisöstä. Mutta vähemmän tuttu on se peli, joka Diablosta melkein tuli. Blizzard North kun oli tiettävästi saanut oman Diablo III:nsa hyvään kuntoon jo 2005. Mutta sitten tapahtui ikäviä.

Kuten pelihistoriansa tuntevat muistavat, alkuperäisen Diablon kehitti tiimi, josta tuli sittemmin Blizzard North. Samainen tiimi kehitti myös Diablo II:n ja oli hyvää vauhtia kehittämässä kolmososaakin, kun 2005 tiimin sukset menivät ristiin tuolloin Blizzardin yliherroina toimineen Vivendin kanssa. Tuloksena suurin osa tiimin vetäjistä lähti lätkimään ja myöhemmin koko studio kuopattiin. Ja niin Diablo III haudattiin myös. Ei toki pysyvästi, mutta siitä Blizzard Northin Diablo III -versiosta ei jäänyt kuin pari hassua kuvaa. Tässä niistä yksi.

Sittemmin entiset Blizzard North -miehet pistivät tietenkin pystyyn Runic Gamesin ja julkaisivat hyvän vastaanoton saaneen Torchlightin, joka tarjosi monelle Diablo-addiktille herkullisen annoksen herkkua aikana, jolloin oikea Diablo III oli vasta julkistettu. Ja nyt Runic tietenkin viimeistelee Torchlight II:ta, joka tarjoaa taas retrohenkistä naksuttelua Diablo-faneille. Tutustu toki pelin ennakkoon.

Lähde: Forbes

Lue myös

Carmageddon Reincarnation keräsi Kickstarter-rahansa ja kiihdyttää kohti Linuxia

Miten Steelseriesin näppis kestää limsaa? Me testasimme vahingossa!

Sony patentoi pelaamisen keskeyttävät mainokset

38 Studios ja Big Huge Games irtisanoivat kaikki työntekijänsä