UUSIMMAT

DICE paiskii yhä töitä Battlefield 4:n ongelmien parissa

05.03.2014 12:45 | Juho Anttila

Battlefield 4

DICE:n Battlefield 4 on mahdollisesti viime vuoden paras moninpeli. Tämä tuomio olisi todennäköisesti ehdoton, jos peli ei olisi kärsinyt lukemattomista bugeista ja palvelinongelmista julkaisun aikaan. Kaikista pulmista ei ole päästy eroon vieläkään, mutta ei hätää. DICE jatkaa töitä lippulaivapelinsä korjaamiseksi.

Firma on julkaissut Battlefieldin kotisivuilla kirjoituksen, jossa käydään läpi sekä pelissä tällä hetkellä olevia ongelmia että jo korjattuja virheitä. Ensiksi mainittujen kohdalla kehittäjät paiskivat jatkuvasti töitä, jotta bugit saataisiin liiskattua mahdollisimman pian.

Optimointityötä tehdään jatkuvasti muun muassa monia muitakin verkkopelejä vaivaavan, verkkoviiveestä johtuvan kuminauhailmiön korjaamiseksi. Battlefield 4:n toteutus on aiheuttanut myös tilanteita, joissa vihollisen ampuminen ei tuota lainkaan vauriota tai kamera näyttää virheellisesti vihollissotilaan kestopisteiden laskeneen nollaan, vaikka sotilas ei olekaan vielä heittänyt henkeään.

Humoristisemmasta päästä on ongelma, jossa juokseminen johtaa tietyissä tilanteissa pelaajan sinkoutumiseen huimaa vauhtia päin seinää. Tämän fysiikkavirheen korjaamisen lisäksi peliin tullaan lisäämään informatiivisia ikoneita, jotka kertovat pelaajalle mistä on kyse, jos pelin verkkoyhteys näyttää joissain tilanteissa hidastuvan.

Korjauksia pusketaan ulos tuutista kovaa vauhtia ja jo paikattujen aukkojen lista on myös kunnioitettava. Oman kokemukseni pohjalta voin todeta, että pelaaminen PlayStation 4 -konsolilla on jo pitkään ollut perin nautittavaa. Siitä huolimatta kaikki korjaukset ovat luonnollisesti tervetulleita. Toivoa sopii myös, ettei tuleva Naval Strike -lisäri aiheuta liikaa odottamattomia uusia pulmia. China Rising -lisärin julkaisuhan meni nimittäin viime vuoden puolella hieman penkin alle hirmuisen bugimäärän vuoksi.

Lähde: Battlefield 4 -kotisivu

Lisää aiheesta

Bäfän Kiina-lisäri on muhkea moninpelilaajennus

Battlefield 4 versioi uudelleen klassista pelimuotoa

WTF?! – Battlefield 4:n vaijeritorni muuttui jättiläisruoskaksi!

Keskustelu

@13:

Tehokkaampaa palautetta on jatkossa se, että odottaa kun julkaisu on ohi ja arvostelut tulee. Jos pelin kunto on keskinmäärin kaikkien arvostelijoiden mielestä sontaa, niin jätä ostamatta.

Kun suurin osa edes pelaajista tekisi näin, niin EA miettisi pitäisikö korjata vai tuupata markkinoille keppi ilman porkkanaa?

Ostin joukuun alussa tään ja pelasin 3 mappia ja totetesin että keskeneräinen paska.
Asensin 2 viikkoa sitten uudestaan ja nyt toimii hyvin ja on tullu pelattua.

@7 Vaihtoehtoisesti pitää sitten palkata modeja foorumeille siivilöimään sitä ripulia jota palautteeksi joku sanoo

@11

Jakoihan dice äärimmäisen avokätisesti unlockeja ja battlepackeja :rolleyes:

300h takana. Aivan järkyttävää sontaa verrattuna aiempiin Bäfä-peleihin. Helvetisti bugeja, jos edes pääsee pelaamaan. Kiireellä ulostettu keskeneräinen pökäle.

Jos EA:lla olisi edes vähän tyylitajua, niin tarjoaisivat reilun hyvityksen tästä farssista. Mutta EA gonna EA matkalla pankkiin.

”…Humoristisemmasta päästä on ongelma, jossa juokseminen johtaa tietyissä tilanteissa pelaajan sinkoutumiseen huimaa vauhtia päin seinää…”

Viimeksi toissapäivänä taisi näin käydä ihan bf3 firestorm mapissa. Pari kertaa käynyt aikaisemminkin.

@7
Niinpä.. on se kumma kun porukka jaksaa vieläkin joka kerta itkeä kun ea tekee tän. Äänestäkää lompakolla, jos ei miellytä. Sen pelin saa beta testaus vaiheen jälkeen yleensä aika huokeaan hintaan, tai voi jättää kokonaan hyllyyn ja laittaa rahat sellasen peliin joka toimii. Samasta syystä borderlandsit on ostettu ale laarista. Mikään ei ärsytä niin paljoa kuin peli joka on buginen ja tallentuu vähä millon tykkää. Fallout sentään kiertää ongelman sillä, että peli tekee autosaveja melkein joka askeleelta.

@5:

Ei kannata tehdä peliä nykyään valmiiksi kun fanit maksaa 120 euroa etukäteen että pääsisivät edes betaan. Ilmaista beta testausta josta pelaaja vielä maksaa = Pure win.

Onkohan tästä bugikasasta opittu EA:lla, että julkaistaan pelit jatkossa ”When it’s done”.

Miten tätä voi tosissaan sanoa vuoden moninpeliksi, tai edes hyväksi peliksi? Vaikka kaikki bugit korjattaisiin, on suunnittelupöydällä tehty jo aivan uskomattomia mokia.

Muropaketin uusimmat