UUSIMMAT

Digikauppa Desura vaikeuksissa – maksut pahasti myöhässä

24.05.2015 12:00 Juho Anttila

Desura

Pelien digitaalinen julkaisu on helppoa ja halpaa. Ei kun pelitiedosto verkkoon sopivalle kauppa-alustalle, jonka jälkeen kauppa nappaa osuutensa välistä ja raha sen kuin virtaa kehittäjille. Paitsi että eihän mikään tietenkään ole niin helppoa. Juuri tällä hetkellä digikauppa Desuran kautta pelejään myyviä tahoja voi nimittäin hieman harmittaa tehty valinta.

Desuralla on ollut viime aikoina pahoja vaikeuksia saada rahaa kulkemaan eteenpäin pelien kehittäjille. Desuran nykyään omistava Bad Juju selittelee ongelmia kehittäjäyhteistyöstä vastaavan Lisa Morrisonin suulla. Morrison kertoo, että firma on parhaillaan muuttamassa toimistoaan. Lisäksi Bad Jujun toimitusjohtaja Tony Novak on joutunut sairaalaan, mikä viivästyttää maksuja entisestään.

Bad Juju osti Desuran viime vuonna, eikä prosessi ole mennyt kaikin puolin suunnitellulla tavalla. Jos Morrisonia on uskominen, Desura ei ollut ostohetkellä ihan toivotun kaltaisessa kunnossa. Töitä on tehty kovasti ongelmien voittamiseksi, mutta työsarkaa riittää yhä. Viimeisimpien pulmien seurauksena muutama kehittäjä on jo vetänyt pelinsä pois kaupasta ja tahti varmasti kiihtyy, jos Bad Juju ei saa hommaa pelittämään.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Linuxille julkaistiin digitaalinen pelikauppa

Moottoripyöräräiskintää ja pyörätuolizombeja – kotimainen Led It Rain on parasta hulluutta

Codemasters lähti mukaan digikauppakilpaan