Uusimmat

Dirk the Daring ja Dragon’s Lairin eeppiset uudet seikkailut

28.06.2007 11:47 Jukka O. Kauppinen

Kuten kollegan kanssa tässä vaikerrettiin, miksei tämän pelin jo voisi antaa kuolla? Miten paljon on pitkittää 80-luvulla lyhyestä kukoistuskaudesta nauttineen laserkolikkopelin viimeisiä tuskia – ja tunkea aikoinaan uskomattomista grafiikoista tunnettu megapeli taskukonsolin kuosiin? No, ehkä joku tästä diggaa. Dragon’s Lair ja Nintendo DS, sieltä se tulee.

Digital Leisure näet työstää Dirk the Daringin seikkailuista DS-versiota ja lupaa, että meininki säilyttää ”alkuperäisen pelin pelattavuuden, laadun ja tyylin.”

Kysyä tosin voisi: minkä ihmeen pelattavuuden? Alkuperäinen pelihän kun oli yksinomana ulkoa opeteltujen liikesarjojen toistamista.

Että voihan jestas. Ei Dragon’s Lair sentään näin hyvä peli ollut, että sitä kannattaisi koko ajan kierrättää. Aikoinaan jo luulin, että sen C-64-versio oli hämmentävää kuraa, sitten siitä tehtiin vielä kakkososakin. Ja lämmittely. Ja modernisointi. Ja uusversio. Samaa settiä kierrätetään edelleen koneelta toiselle. Kai tätä sitten ostavat ne ihmiset, jotka eivät muista totuutta tai luulevat saavansa hulppean toimintaseikkailuelämyksen. Vai ovatko jotkut lukijat kenties sitä mieltä, että Dragon’s Lair oli sittenkin huikean pelattava megapeli?

Vuonna 1983 julkaistu Dragon’s Lair oli aikanaan kumouksellinen tuote – laserlevyjä käyttävä kolikkopeli oli graafisesti uskomaton ja onnistui hämmästyttämään pelaajat kautta maailman. Hetken aikaa. Tekniikan heikkouden ja erittäin rajoitetun pelattavuuden takia peli menetti myös nopeasti kiinnostavuutensa, mutta nimi jäi elämään. Suomessa Dragon’s Lairista lähinnä haaveiltiin, sillä sitä tuotiin maahan tiettävästi vain yksi näytekappale.

Lue lisää eDomesta

Lohikäärmeen luolaan PlayStation 3:lla

Dragon’s Lair 3D: Return to the Lair (pc)

Factor 5 vaihtaa maisemia – Lair PlayStation 3:lle

Digitekniikan flopit – eilisen toteutumaton olohuone

Muropaketin uusimmat