Uusimmat

Domen arvosteluviikko 14/2015: Assassin’s Creed Rogue, Angry Birds Stella Pop, Battlefield Hardline, Monster Hunter 4 Ultimate, Oceanhorn, Might & Magic Heroes VII, Suomen pelimuseo

08.04.2015 20:45 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 14/2015 muun muassa:

  • Assassin’s Creed: Rogue (PC, PS3, Xbox 360)
  • Angry Birds Stella Pop! (Android, iOS)
  • Battlefield: Hardline (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360)
  • Monster Hunter 4 Ultimate (3DS)
  • Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas (PC)
  • Might & Magic Heroes VII -ensikosketus osa 1 – Best Of Heroes
  • Suomen pelimuseosta rakennetaan upea pelihistorian ja nykypäivän pyhäkkö

Assassin’s Creed: Rogue (PC, PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creedien historia on täynnä ylä- ja alamäkiä, sekä paljon pelejä. Ubisoft suoltaa niitä vauhdilla ja näin suolaa omaa pelikenttäänsä. Nyt käsittelyyn eksyy jo toinen Assassin’s Creed –peli puolen vuoden sisään.

Jos olisimme konsolipelaajia, testi olisi tapahtunut jo aiemmin, sillä Assassin’s Creed: Rogue ilmestyi niille jo syksyllä, samaan aikaan Unityn kanssa. Miten viime syksyn tähteet maistuvat nyt PC-versiona?

 

Angry Birds Stella Pop! (Android, iOS)

Heti alkuun tunnustus: olen hirveä Puzzle Bobble –fani. Olen pelaillut kuplapelejä jo parin vuosikymmenen ajan eläimen raivolla erilaisilla emulaattoreilla ja pelialustoilla. Mutta yllättäen en juuri mobiililaitteilla.

Rovion Stella Pop! veikin minut aluksi kympillä mukanaan ja pelasin sitä pari iltaa tähdet – ja peukut – silmissäni. Sitten näytin sitä innostuksissani vieruskaverille, joka ykskantaan totesi sen olevan totaalinen Bubble Witch Saga –klooni. Mitäs ihmettä, Rovio?

 

Battlefield: Hardline (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360)

Ei ole helppoa tehdä vaikutusta, kun peli tuomitaan jo lähtökuopissaan täysihintaiseksi lisälevyksi. Battlefield: Hardlinellä on kuitenkin enemmänkin sanottavaa, viehän peli klassisen Battlefieldin aivan uudenlaiseen ympäristöön.

Rosvo ja poliisi -leikin kehittäjäksi on värvätty epätasainen Visceral Games. Toisaalta vaihtunut kehittäjä antaa toivoa siitä, että Hardline esittelisi ehkä ensimmäistä kertaa Battlefield-sarjan historiassa oikeasti toimivan yksinpelikampanjan tutun moninpelirymistelyn rinnalle.

 

Monster Hunter 4 Ultimate (3DS)

Monster Hunter on Japanissa melkein uskonto. Sarjan uusia osia jonotetaan tunteja pelikauppojen edessä ja sisältöä puidaan kahviloissa pikkutunneille asti. Siinä sivussa Capcom tulostaa rahaa, sillä sarja myy kuin leipä.  

Lännessä sarja ei ole kuitenkaan koskaan saavuttanut suurta suosiota, vaikka pelejä on nähty useammalla eri alustalla. Nähtäväksi jää ottaako uusin osa paremmin tuulta siipiensä alle, mutta laadusta se ei jää kiinni. Monster Hunter 4 Ultimate on nimittäin aivan sairaan laadukas pelipaketti!

 

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas (PC)

Sanon sen kerran: Zelda. Sanon oikeastaan vielä toisen ja kolmannenkin kerran; Zelda, Zelda. Nyt kun tuo muodollisuus on saatu pois alta, voidaan puhua pelistä sen oikealla nimellä. Oceanhorn.

Pari vuotta taaksepäin iOS-käyttäjiä ilahdutettiin kotimaista laatutyötä olevalla Oceanhorn-pelillä, jota Domenkin sivulla kehuttiin vallan mainioksi seikkailuksi. Nyt viimein Herrarodun edustajatkin pääsevät huitomaan örkkejä pinoon isometrisessä roolipeliseikkailussa. Oliko odotus sen arvoinen? No, kyllä kai, jos ei ihan jeesuspeliä odottanut.

Artikkelit

Might & Magic Heroes VII –ensikosketus osa 1 – Best Of Heroes

Might & Magic -peleillä riittää kunniakasta historiaa. Sarja kaartaa aina noin sadan vuoden taakse videopelien rauta-aikaan, kun Might & Magicit tunnettiin yhä yksinomaan raskaan sarjan roolipeleinä. Sittemmin sarjan luoja sai neronleimauksen ja teki ensimmäisen Heroesin, joka yhdisteli kepoisampaa seikkailua kivoihin taktisiin taisteluihin. Ja menestys oli niin hurja, että pian Heroes jätti emopelinsä taakseen niin fanitus- kuin myyntimittareillakin.

Heroesit ovat kuitenkin kokeneet vuosien mittaan kovia. Nousuja ja laskuja. Nyt saksalainen Limbic Entertainment työstää Heroes-sarjan 20.-vuotista historiaa kunnioittavaa juhlapeliä, jonka lupaillaan nostavan kunnioittavasti hattua saagan historialle. Dome oli tutustumassa Might & Magic: Heroes VII -peliin ensimmäisten joukossa.

Suomen pelimuseosta rakennetaan upea pelihistorian ja nykypäivän pyhäkkö

Hyvät lukijat. Nyt meillä on tarjota teille tietoa jostain aivan erityisen hienosta asiasta. Tänään näet esittelemme ensimmäistä kertaa lehdistölle ja pelaajakansalle hanketta, josta tulee jotain aivan upeaa ja erikoista. Me-muodossa siksi, että JOK on projektissa mukana henkilökohtaisella panoksellaan ja sitä kautta Dome.fi yhteistyökumppanina.

Näet. Suomeen avaan pelimuseo. Suomen pelimuseo. Tervetuloa Tampereelle!

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Heikki Takalan ensifiilistelyn Bloodbornesta, mutta aivan muutaman prosentin takana hiippailee myös Miikka Lehtosen Final Fantasy XV –ennakko!

Super Stardust Ultra (PS4)

Game of Thrones Episode 3: Sword in the Darkness (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Final Fantasy XV: Episode Duscae (PS4, Xbox One)

Tales from the Borderlands Episode 2: Atlas Mugged (iOS, Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Corsair Gaming K70 RGB – pelinäppäimistön kallista hintaa perustellaan huimalla valoshowlla

Bloodborne – ensimmäiset tunnit, ensimmäinen yö

 

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta