Uusimmat

Dragon Age: Dreadwolfin kulisseissa kuohuu – työntekijät nousivat vastarintaan

08.06.2022 12:00 Muropaketin toimitus

Dragon Age: Dreadwolfin pelitestaajien huonoista työoloista kerrottiin jo ennen pelin julkistusta, ja nyt he ovat ryhtyneet toimeen.

Dragon Age: Dreadwolf julkistettiin vasta viime viikolla, mutta ongelmista pelin kulisseissa kuultiin jo aiemmin. Jo huhtikuussa kerroimme, että EA:n alihankkijan Keyword Studiosin pelitestaajat ovat saaneet tehdä töitä niin kehnoissa oloissa, että he aikoivat perustaa ammattiliiton.

Nyt GameSpot kertoo, että juuri näin on tapahtunut. KWS Edmontonin työntekijät äänestivät yksimielisesti ammattiliiton perustamisesta. Tuore KWS Edmonton United -ammattiliitto tulee nyt neuvottelemaan Keywordin kanssa paremmasta palkasta pelitestaajille. Testaajien nykyinen palkka on noin 13 dollaria tunnissa, eli reilut 12 euroa.

KWS Edmonton United ei ole vuoden ensimmäinen pelitestaajien perustama ammattiliitto, vaan vastaava liike nähtiin Call of Dutyn kehitysjoukoissa Raven Software -studiolla jo vuoden alussa. Ammattiliitot eivät ole yleisiä Yhdysvaltain peliteollisuudessa, mutta viime vuosina kehnot työolot ovat selvästi synnyttäneet kapinahengen työntekijöissä.