UUSIMMAT

Driveclubin ilmaisversion surullinen tarina jatkuu: kävi kaupassa, lähti kaupasta

24.06.2015 12:00 | Miikka Lehtonen

Driveclub

Jos joku on odotellut Driveclubin ilmaisversiota, eilispäivä oli melkoista tunteiden vuoristorataa. Jee! Peli on vihdoin ladattavissa! Eikun hups, nyt se hävisikin kaupasta. Ei ollutkaan vielä valmista, kuukausien odottelusta huolimatta.

Driveclub alkaa olla valitettavasti eräs pelaamisen suurista vitseistä. Alkujaan PlayStation 4:n julkaisupeliksi luvattu autopeli otti ja myöhästyi lopulta parikin vuotta. Mutta ei se vielä siihen jäänyt. Pelistä kun luvattiin myös ilmainen versio PlayStation Plus -tilaajille ja sitä hypetettiin aika tavalla. Driveclub ilmestyi syksyllä 2014, ilmaisversiota odotetaan edelleen.

Syitähän riittää. Kun Driveclub ilmestyi, sen servereissä oli ilmeisesti kapasiteettiongelmia ja koko roska ei toiminut ollenkaan tai pelattavasti useampaan hetkeen julkaisunsa jälkeen. Niinpä Sony tuntui tekevän oikean ratkaisun kun se ilmoitti, että peliin pääsisivät vain sen ostaneet ja että ilmaisversio julkaistaisiin myöhemmin. Julkaisusta on nyt aikaa yhdeksän kuukautta, eikä ilmaisversiota näy. 

Homma alkaa siis mennä farssiksi, varsinkin kun käy niin kuin eilen kävi. Driveclubin ilmaisversio ilmestyi hetkeksi PlayStation Storen latauslistalle, mikä huomattiin myös netissä. Sitten peli hävisi kaupasta pikavauhtia. Vähän ajan kuluttua Twitterin kautta jaettiin tietoa siitä, että peli oli julkaistu vahingossa ja että serverit eivät olleetkaan vielä valmiit Driveclubin ilmaisversiota varten. Kuten arvata saattaa, yleisö tervehti tapahtunutta huumorin ja ivan keinoin, sillä ilmeisesti useammankin odottelijan käpy alkaa olla hiljalleen kypsä.

Mutta hei. Eiköhän se sieltä lopulta tule, ja sitten PlayStation Plus -jäsenetkin pääsevät huomaamaan sen, minkä maksavat asiakkaat jo viime syksynä: Driveclub on aika keskinkertainen, mutta sikamaisen nätti, ajopeli.

Lähde: Twitter