Uusimmat

Edesmenneen pelilegendan klassikko Lords of Midnight julkaistaan uudelleen

14.12.2012 16:30 Jukka O. Kauppinen

Lokakuu oli surullinen kuukausi, sillä tuolloin menehtyi eräs kaikkien aikojen arvostetuimmista pelisuunnittelijoista. Mike Singletonia eivät tosin nykypelaajat enää muista, mutta herran aikaansaannokset olivat mullistavia muun muassa avoimen maailman hiekkalaatikkopelien kehittymisen kannalta.

Singletonin suurimpiin pelisaavutuksiin lukeutuu vuonna 1984 julkaistu Lords of Midnight, josta on nyt tulossa hienoisesti päivitetty versio nykyajan pelikoneille. Ainakin kuvien perusteella herran liki 30 vuoden takainen teos on luotu uusiksi alkuperäistä uskollisesti kunnioittaen.

Klassikon uusioversiot julkaistaan joulun/talven mittaan mitä moninaisimmille alustoille, mukaan lukien PC, iOS, Android, Blackberry, Windows Phone ja Mac OSX.

Pelin sivuilla ei kerrota onko uusiojulkaisu ilmainen vai maksullinen, mutta ainakin pelin taustoja avaavan novellin voi ladata ja lukea ilmaiseksi.

Lisätietoja: http://www.thelordsofmidnight.com/

Lisää aiheesta

Wiikon wanha: Lords of Midnight – virtuaalimaailma vuodelta 1984 

Tarinallisesti Lords of Midnight on pöllitty suoraan Taru sormusten herrasta –saagasta. Pimeyden voimat ovat koonneet armeijansa. Sauronin, eikun Doomdarkin, joukot hyökkäävät Midnightin maahan. Sen harvojen sankarien täytyy pikaisesti värvätä armeijoita ja koota joukkonsa, jotta pimeän mahti voidaan pysäyttää taistelukentällä.

Legendaarinen seikkailupelikehittäjä menehtyi syöpään

Singletonin kultakauden pelit pyrkivätkin tavalla tai toisella poikkeuksellisiin ratkaisuihin, joissa pelaajille ei väännetty kulkureittejä rautalangasta tai luotettu aivan suoraviivaisimpiin toteutuksiin.