Ei sittenkään mikään floppi – DayZ on myynyt jo 4 miljoonaa kopiota

16.11.2018 19:32 | Muropaketin toimitus

DayZ, eräs suositun battle royale -genren pioneereista, on käynyt kaupaksi jo neljä miljoonaa kertaa. Pelin PC-betatestaus käynnistyi viikko sitten, ja sen kaikki ominaisuudet tulevat pian myös pelin Xbox One -versioon.

Bohemia Interactive julkaisi viime viikolla DayZ Beta-päivityksen Steamissa. Kyse on melkoisesta merkkipäivästä, sillä peliä on hinkattu jo hyvin pitkään. DayZ tulee siirtymään Early Access -vaiheesta täyteen 1.0-julkaisuun myöhemmin tänä vuonna.

Beta-päivitys toi pelimoottoriin pitkään odotettuja elementtejä, kuten esimerkiksi päämajan rakentamista, hiotumpaa ajoneuvoilla kulkemista ja mahdollisuuden pelin modaamiseen.

Bohemia Interactive on tänään paljastanut tiedotteessa, että pelin kimppuun on lähtenyt jo neljä miljoonaa pelaajaa. DayZ sijoittuu fiktiiviseen Chernarusin maailmanlopun jälkeisiin maisemiin, jossa pelaajat yrittävät sinnitellä hengissä.

Pelikehittäjät eivät intoile ainoastaan uusista pelaajista, vaan DayZ:n pariin on pienen tauon jälkeen palanneet monet sitä aiemmin pelanneet. Pelaajamäärät ovat moninkertaistuneet sen jälkeen, kun PC-beta ilmestyi.

PC-betan kaikki uudet ominaisuudet saapuvat Xbox Onella pelaaville ensi viikolla.

Bohemia aikoo jatkaa DayZ:n kehittämistä kummallekin alustalle sen täyden version julkaisun jälkeen, sillä suunnitelmissa on tuoda peliin ilmaiseksi uusia ominaisuuksia ja sisältöä.

DayZ on parhaillaan 15 % alennuksessa Xbox Game Preview palvelussa hintaan 33,99 €. Steamin Early Accesista pelin saa napattua 27,99 euron maksusuorituksella.

DayZ tulee ilmestymään myöhemmin ensi vuoden puolella myös PlayStation 4:lle.