UUSIMMAT

”Eihän kannibalismi olisi sama ilman karmeita ihmispihvejä”

21.07.2014 11:30 | Miikka Lehtonen

cGaslamp Gamesin Clockwork Empires näyttää kiinnostavalta peliltä. Kukapa ei haluaisi komentaa siirtolaisten yhdyskuntaa Cthulhu-kauhujen täyttämässä maassa? Vaarallinen paikka tarvitsee vaaralle seuraukset, eli väkivaltaa. Ja näin se tapahtuu.

Clockwork Empiresin suunnittelija on innostunut postaamaan kehitystiimin blogiin pohdintoja peliväkivallasta yleensäkin ja tarkemmin siitä, millainen suhde väkivallalla ja Clockwork Empiresilla on. Vaikka peli näyttääkin Sims-henkisen söpöltä, sen maailma on vaarallinen paikka ja vaarallisilla — tai tyhmillä — teoilla täytyy olla tuntuvat ja näkyvät seuraukset.

”Clockwork Empiresin rintama ei ole rauhallinen tai hellä paikka ja on tärkeää tehdä pelaajille selväksi, että sillä on seurauksensa, josa Tietää Asioita, Joita Ihmisen Ei Pidä Tietämän, Kaivaa Liian Ahnaasti ja Liian Syvään tai tekee yksinkertaisia töppejä, kuten ”ei suunnittele kunnolla ruokaketjuja”. Juttuja tapahtuu.

Clockwork Empires ratsastaa esteettisesti oudolla linjalla. Se on yhtä aikaa söötti ja hieman kauhistuttava. Tai ehkä se on aluksi rauhoittavan hurmaava, mutta sitten ihmiset alkavat kuolemaan, joku tarttuu teurastajan lihakirveeseen ja sitten onkin kannibalismin aika. Ja eihän kannibalismi olisi sama ilman karmeita ihmispihvejä tai roiskuvaa verta, eihän?”

Tällaista tällä kertaa. Lisää pohdintaa inspiraation lähteistä ja käytännön keinoista linkin takaa.

Lähde: Clockwork Empires

Lisää aiheesta

Kun edes Early Access ei enää riitä, tarvitaan Earliest Access