Uusimmat

Elävien kuolleiden vankilaelämäsimulaatio – arvostelussa The Escapists: The Walking Dead

08.06.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

The Walking Dead -tv-sarjan suurin menestys on jo takanapäin, mutta vielä kävelevässä kuolleessa riittää piiskattavaa. Team 17 -studion luoma erikoinen genresekoitus The Escapists: The Walking Dead esimerkiksi yhdistää Escapists-vankilasimulaation The Walking Deadin selviytymiskamppailuun. Julius Jämsén raportoi telkien takaa miten se onnistui:

Kuten lähdemateriaalissa, on kuolleena kävelevällä pakenijalla hyvin vähän tekemistä epäkuolleiden kanssa. Itse lähdemateriaali on juonellisesti mukana vain välähdyksinä: etsi ammutulle pojallesi sidetarpeita, tyhjennä lato ja suuntaa seuraaviin maisemiin. The Walking Deadiin tutustumaton ei saa ”tarinasta” mitään irti, vaan kyse on enemmänkin aikajanan osoittamisesta faneille. Tämä on harmillista, sillä hahmot ja tarinan kuljettaminen ovat universumin suurimpia vahvuuksia, jotka nyt riisutaan pois luihin asti.

Riisutuista ominaisuuksista puheen ollen: Escapistsin taistelumekaniikka muistuttaa monimutkaisuudellaan perunaa. Ymmärrän, että vankilasimulaattorissa sapelilla huitominen ei välttämättä ole se oleellisin asia. Mutta kun hakun kahvaksi tarvitsemasi puupalikka onkin toisella puolella korisevaa laumaa, kaipaa taisteluun syvyyttä, jota tilanteen ratkaiseminen seisomalla keskellä laumaa, huitomalla ja toivomalla statistiikkojen olevan puolellasi ei vain tarjoa.

Lue koko arvostelu: The Escapists: The Walking Dead yhdistelee zombeja oudosti vankilasimulaatioon (PC, PS4, Xbox One)

The Escapists The Walking Dead

Lisää aiheesta

The Escapists on todellakin piristävä tapaus. 16-bittiseltä roolipeliltä näyttävässä pelissä tarkoitus olisi paeta vankilasta. Aluksi häkkinä toimii luksustason valkokaulusvankila, jossa vartijoiden pinna on pitkä ja ymmärrys miltei riittämätön. Vankilat kuitenkin vaihtuvat ja muuttuvat aina vain tylymmiksi, jolloin haastekin kasvaa suuremmaksi, kun tarkoitus kuitenkin olisi ottaa ritolat telkien takaa.

The Escapists (PC, PS4, Xbox One)