Ennakoiko Metal Gear Solid –kehittäjä välirikon julkaisijan kanssa? MGS V: Ground Zeroesin easter egg vihjaa vahvasti

22.07.2015 21:00 Jukka O. Kauppinen

Muutaman viime kuukauden suurimpia kestoaiheita on ollut Meta Gear –pelisarjan luoneen Hideo Kojiman alati syvenevä välirikko Konami-julkaisijan kanssa. Ensin mies sai kenkää, sitten miehen nimi on poistettu niin tulevan MGS V –pelin kannesta kuin vanhojenkin julkaisujen nettikansista, sitten miekkosen nimeä kantava studio suljettiin ja ties mitä vielä.

Kojima taisi kuitenkin tietää etukäteen, että pieleen menee. Ainakin jos Metal Gear Solid V: Ground Zeroes –peliin piilotetun easter eggin tulkinta osuu yhtään kohdalleen.

Pelin Deja Vu –tehtävässä Venom Snake näet laukkaa pitkin pelialuetta ja kerää nostalgisia valokuvia ensimmäisestä MGS-pelistä. Siinä samalla Snake näkee vanhojen MGS- ja Metal Gear –pelien logoja. Tietyillä aseilla logoihin voi kuitenkin vaikuttaa niin, että ne pyyhkiytyvät – jolloin Venom Snaken kätyri Kaz kommentoi pelejä eri tavoin. Logojen pyyhkimisellä tunnutaan viittaavan siihen, kuinka Konami poistaa pelejä ja Kojimaa historiankirjoituksesta.

Kazin kommentit ovat myös hyvin erilaisia riippuen siitä, että onko pyyhinnän kohteena Kojiman itse tekemä MG/MGS-peli vai jonkun muun tekele.

 

 

 

Lisää aiheesta

Kojiman ja Konamin totaalinen välirikko: Kojima poistettiin Metal Gear Solid V:n kannesta 

Huhupartio: Kojima Productions laitettiin lihoiksi 

Nyt Konamikin myönsi sen – Silent Hills on peruttu 

Kojima-draama jatkuu – ääninäyttelijä väittää miehen saaneen potkut 

Metal Gear Solid –fanifilmi jäi kesken – syy virallisen luvan puute