eSports lisättiin maailman antidopingkomitean listalle

02.06.2013 12:00 | Teemu Hiilinen

Kansainvälinen antidopingkomitea (WADA) on tänään lisännyt toimintansa alle myös kansainvälisen elektronisen urheilun liiton (IeSF). Tämä on tärkeä askel elektroniselle urheilulle sen tavoitteissaan pyrkiä kohti virallisesti hyväksyttyä urheilua.

IeSF:n tavoite alusta lähtien on ollut tehdä elektronisesta urheilusta virallisesti tunnustettu urheilulaji. Siitä syystä liitto on kulkenut perinteisten lajien mukaista reittiä. Pääseminen WADA:n listalle on ollut yksi liiton suurimmista tavoitteista, koska nyt WADA pitää elektronista urheilua niin merkittävänä lajina, että sille on syytä tehdä omat antidopingsäännöt.

IeSF on myös muutenkin pyrkinyt edistämään pelaajien terveyttä sekä reilua peliä elektronisessa urheilussa.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä aineita ja miten WADA tulee testaamaan pelaajilta. Suomessa tullaan myöhemmin syksyllä järjestämään IeSF:n alainen karsintaturnaus pelimaailman olympialaisiin, jolloin ensimmäistä kertaa Suomessa pelaajat saattavat joutua anti-dopingtestauksen alaiseksi. IeSF tulee tiedottamaan antidopingsäännöistä sekä rutiineista jäsenliitoille lähitulevaisuudessa.

Yleisesti dopingia ei ole yhdistetty elektroniseen urheiluun. Maailmalla on kuitenkin saatu esimerkkejä metyylifenidaatin (esim. Ritalin) käytöstä pelaajien keskuudessa. Lääkkeellä pyritään nostamaan keskittymiskykyä ja yleistä tarkkaavaisuutta, mikä antaa pelaajalle edun toisiin verrattuna. Perinteiset doping-aineet eivät juurikaan hyödytä pelaajia elektronisessa urheilussa.

Lisätietoja: http://ie-sf.org/

Lisätietoja: http://www.wada-ama.org/

Lisää aiheesta

eSports-järjestö louhi BitCoineja luvatta huijauksenesto-ohjelman avulla

Ruotsin McDonalds myy eSports-hampurilaisia

SEUL ry kannustaa eSport-turnausten järjestäjiä parempiin tapahtumiin

Suomalaiset eSports-järjestöt vaativat ripeitä peliliikkeitä