UUSIMMAT

Facebook pörssiin, Zynga syöksyi

21.05.2012 20:10 | Jouni Mäki-Panula

Zyngan osakekurssi NASDAQ:ssa romahti sen jälkeen, kun Facebook listautui samaiseen pörssiin viime viikolla. Facebookin taival julkisena osakeyhtiönä alkoi viime perjantaina, mutta listautuminen ei sujunut aivan analyytikkojen odotusten mukaisesti. Päivän kuluessa yhtiön osakekurssi nousi, mutta päätyi lopulta vain hieman aloitustasoa korkeammalle. Heti seuraavana pörssipäivänä kurssi lähti jo laskuun ja päätyi viisi dollaria merkintähinnan alapuolelle. Tämä tarkoitti 15 miljardin dollarin sulamista yhtiön arvosta.

Samaan aikaan Zynga, LinkedIn ja muut sosiaalisen median yhtiöt sukelsivat tahoillaan. Zyngan kurssi romahti jopa niin ryminällä, että NASDAQ:n automaattinen valvontajärjestelmä keskeytti osakkeen noteeraamisen liian voimakkaan pudotuksen vuoksi. Päivän päätteeksi firman arvosta oli sulanut 14 prosenttia.

Analyytikot uskovat, että Facebookin vaisuksi jäänyt listautuminen heijastui myös Zyngaan ladattuihin odotuksiin. Toisaalta sijoittajat myivät Zyngaa ostaakseen Facebookia, mikä ajoi osaketta entistä alemmas.

Lisää aiheesta

Angry Birdsin seuraava aluevaltaus: Facebook

Suomalainen pelistudio Grand Cru nappasi kahden miljoonan rahoituksen

Zynga teki 15 prosenttia Facebookin myynnistä

Zyngan pelisivustolla 2,8 miljoonaa käyttäjää

Lue myös

Diablo III (Mac, PC)

Elder Scrolls Online on täysin yksinpelattava MMO

The Witcher -kehittäjä: DRM ei yksinkertaisesti toimi

Wiikon wanha: Ridge Racer

Muropaketin uusimmat