Fallout Shelter takoo rahaa – vaan ei isoaveljeään enempää

20.08.2015 10:00 | Juho Anttila

Mobiilipeleillä tehdään nykyään parhaimmillaan hirmuinen määrä rahaa. Suurimmat hitit tienaavat satoja miljoonia dollareita. Fallout-sarjan mobiilispin-off Fallout Shelter kuuluu mobiilipelimarkkinan menestyjiin. Peli nousi julkaisuaikaan listojen kärkeen 48 maassa ja rahaakin se tienasi ensimmäisen kahden viikon aikana yli 5 miljoonaa dollaria.

Mobiilipeliveteraani Neil Young onkin spekuloinut, että parhaimmillaan Fallout Shelter voi tienata enemmän kuin tuleva täysimittainen Fallout-peli, Fallout 4. Bethesdan markkinointipäällikkö Pete Hines on asiasta täysin eri mieltä. Hinesin näkemyksen mukaan Fallout Shelter ei tule pääsemään lähellekään niitä rahasummia, jotka Fallout 4:n odotetaan tuottavan.

Bethesda on joka tapauksessa sitoutunut tukemaan Fallout Shelteriä pitkälle tulevaisuuteen. Luvassa on kosolti uutta sisältöä myös niille pelaajille, jotka ovat jo saavuttaneet pelin 200:n hahmon rajan ja keränneet kaiken, mitä tällä hetkellä on kerättävissä. Lienee siis lupa odottaa, että vaikka Fallout Shelter ei päihittäisikään uutta täysimittaista Fallouttia, tulee se tuottamaan Bethesdalle tasaisen mukavaa tulovirtaa vielä pitkään.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: Bethesdan kotisivu

Lisää aiheesta

Fallout Shelter nähdään ensi kuussa myös Androidilla

Maanalaista elämää, täydellisessä turvakolossa – arvostelussa Fallout Shelter

Fallout Shelter (iOS)