UUSIMMAT

Fallout Shelter takoo rahaa – vaan ei isoaveljeään enempää

20.08.2015 10:00 | Juho Anttila

Mobiilipeleillä tehdään nykyään parhaimmillaan hirmuinen määrä rahaa. Suurimmat hitit tienaavat satoja miljoonia dollareita. Fallout-sarjan mobiilispin-off Fallout Shelter kuuluu mobiilipelimarkkinan menestyjiin. Peli nousi julkaisuaikaan listojen kärkeen 48 maassa ja rahaakin se tienasi ensimmäisen kahden viikon aikana yli 5 miljoonaa dollaria.

Mobiilipeliveteraani Neil Young onkin spekuloinut, että parhaimmillaan Fallout Shelter voi tienata enemmän kuin tuleva täysimittainen Fallout-peli, Fallout 4. Bethesdan markkinointipäällikkö Pete Hines on asiasta täysin eri mieltä. Hinesin näkemyksen mukaan Fallout Shelter ei tule pääsemään lähellekään niitä rahasummia, jotka Fallout 4:n odotetaan tuottavan.

Bethesda on joka tapauksessa sitoutunut tukemaan Fallout Shelteriä pitkälle tulevaisuuteen. Luvassa on kosolti uutta sisältöä myös niille pelaajille, jotka ovat jo saavuttaneet pelin 200:n hahmon rajan ja keränneet kaiken, mitä tällä hetkellä on kerättävissä. Lienee siis lupa odottaa, että vaikka Fallout Shelter ei päihittäisikään uutta täysimittaista Fallouttia, tulee se tuottamaan Bethesdalle tasaisen mukavaa tulovirtaa vielä pitkään.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: Bethesdan kotisivu

Lisää aiheesta

Fallout Shelter nähdään ensi kuussa myös Androidilla

Maanalaista elämää, täydellisessä turvakolossa – arvostelussa Fallout Shelter

Fallout Shelter (iOS)

Keskustelu

Mobiilipeliveteraani on väärässä. Nuo kunnollisen arvostetun vanhan brändin jolla on vankat kannattajajoukot omaavat pelit kun myyvät niin järjettömiä määriä ja vielä mobiilipelien muutaman euron hintaan verrattuna järjettömillä hinnoilla, että suurin osa mobiilipelikaupasta alkaa tuntumaan nappikaupalta. Poikkeuksiakin löytyy.

Voit verrata että jos Tetrin on kaikkien aikojen myydyin mobiilipeli, josta kukaan ei montaa euroa maksa ja myy 100 miljoonaa peliä [lähde Wiki] kautta aikojen vs joku viiden kympin GTAV joka on myynyt tähän mennessä jotain 52 miljoonaa peliä [lähde pika googlaus], niin kummasta luulet tulevan paremmat katteet?

Eipä olisi Fallout Shelteriäkään ilman Fallouttia, joten ne molemmat ruokkivat toisiaan. Omasta mielestäni on pelifirmoilta aika lyhytnäköistä siirtyä pelkästään mobiilimarkkinoille (esim. Konami) vaikka siellä tällä hetkellä raha paljon liikkuukin. Kupla puhkeaa jossain vaiheessa varmasti ja viemäriin menee monta lafkaa, jotka ovat vain kasuaalien varassa. Mutta toivottavasti ZeniMax ei ole tälle linjalle siirtymässä vaan antaa Bethesdan värkätä pelejään. Tuskin siitä on pelkoakaan.

Muropaketin uusimmat