Far Cry 3 on ”todellinen superlatiivien peli”

22.11.2012 20:30 | Jukka O. Kauppinen

Janne Mikola meni lomamatkalle ja löysi itsensä seurasta, jolle hän toivoi vain oikein syvää kuoppaa. Sitten kavereista päästiinkin eroon mutta ei ihan toivotulla tavalla. Silti, Far Cry 3:sta kohtaan tunnettu alkuinho vaihtui hiljakseen hämmentyneeksi ja lopulta kaikenvaltaavaksi ihastukseksi. Miksikö?

Lähtökohtani tulevaan seikkailuun oli, että inhosin pelaamaani henkilöä ja olin hiljaa mielessäni jo valmis ottamaan pelattavakseni vaikka Taken-elokuvasarjasta apinoidun kommandoisän kostoretken sen sijaan, mitä peli näistä lähtökohdista pystyisi ikinä eteeni heittämään.

Ja silti onnistuin lopulta rakastumaan peliin. Se on melkoinen suoritus. Ei minulta, vaan peliltä.

Tavallaan kaiken sen tekemisen määrään suhtautuu alitajuisesti kuitenkin niin, ettei tämä ole niitä pelejä, joissa on edes tarkoitus koluta kaikki tekeminen mitä maailmasta löytyy ja katsoa sitten lopputekstit. Pelin pituus riippuu pelityylistä, mutta uskon, että kaiken kaikkiaan seikkailuun voi hyvinkin upottaa sen 100 pelituntia, jos joka ikisen puukonheittokisan voittaminen on inspiroiva juttu. Normaalimpi suoritus voi olla jossain 40 ja 70 pelitunnin välissä, josta pääjuonen osuus on vajaa puolet.

Vaikka räiskinnän sujuvuus on mielestäni ihan samalla tasolla kuin vaikkapa Half-Life 2 -enginen peleissä, on peliin ujutettu mukaan myös, jos nyt ei aivan täysverinen, niin ainakin riittävän täydellinen paketti stealth-mekanismeja. Käytössä on tukku äänettömiä voimakeinoja, näkyvyysmittari, sen täyttymisestä seuraavan havaitsemisen uhka, josta seuraavan hälytyksen uhka, ja sopivilla kykypuun valinnoilla mm. mahdollisuus ruumiiden piiloon raahaamiseen.

Lue koko arvostelu: Far Cry 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Far Cry (pc)

Far Cry 2 (PC, PS3, 360)

Far Cry 3 – haastattelussa tuottaja Petter Sydow – monta pelikokkia saman padan ääressä

Far Cry 3 – ohjaaja kertoo hulluudesta ja kauneudesta

Far Cry 3 – piinapenkissä pelisuunnittelija Daniel Berlin

Far Cry 3 -ensikosketus osa 1 – terveisiä täältä paratiisisaarelta, painajaissaarelta

Far Cry 3 -ensikosketus osa 2: Massive tykkää liekeistä ja räjähdyksistä

Far Cry Instincts: Predator (Xbox 360) ja Evolution (Xbox)