Far Cry 4 elvytti DRM-syytteet – Microsoft selittelee

10.01.2015 16:00 | Juho Anttila

Kun Xbox One -konsolia esiteltiin taannoin E3-messuilla, Microsoft otti turpaansa oikein kunnolla konsoliin suunniteltujen kopiosuojausviritelmien vuoksi. Pääosa suunnitelluista verkko-ominaisuuksista purettiin pois yleisöpalautteen pelästyttämänä. Far Cry 4 -pelin epäonnistunut Xbox One -julkaisu on nyt herättänyt henkiin epäilyksiä siitä, ettei Microsoft poistanutkaan kopiosuojausviritelmiään kokonaan.

Joillekin pelaajille nimittäin kävi niin, ettei laillisin keinoin ostettu digitaalinen Far Cry 4 -kopio suostunutkaan enää käynnistymään Xbox One -konsolilla. Microsoft reagoi tapahtuneeseen poistamalla pelin konsolin digikaupasta kokonaan. Kun peli myöhemmin palautettiin kauppaan, myös käynnistysongelmat lakkasivat.

Jotkut pelaajat epäilivät, että Far Cry 4 hyödynsi salaa kopiosuojausjärjestelmää, joka ei toiminutkaan halutulla tavalla. Samojen epäilysten mukaan peli vedettiin kaupasta, jotta suojaukset pystyttäisiin poistamaan. Kiireisimmät ehtivät väittämään, että taustalla löytyisi sama verkkopohjainen kopiosuojausjärjestelmä, jonka Microsoft puheidensa mukaan poisti konsolista ennen sen julkaisua.

Microsoft on luonnollisesti kiistänyt väitteet. Firman mukaan Far Cry 4:n poistaminen digikaupasta oli vahinko, eikä pelissä ole minkäänlaista piilotettua kopiosuojausjärjestelmää. Sen sijaan firman edustajat eivät ole tarjonneet minkäänlaista selitystä pelin toimimattomuudelle, mikä on omiaan ruokkimaan epäilyksiä vilunkipelistä.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Far Cry 4 ilman tuliaseita, ilman karttaa, ilman shoppailua on hauska ja haastava elämys

Far Cry –sarjan monta vaihetta

Far Cry 4:ssä ”seuraava sivutehtävä on vain yhden laskuvarjohypyn päässä” – lue arvostelu