UUSIMMAT

Final Fantasy -pelin myyntiluvut eivät päätä huimaa, kun vertaa moneen muuhun AAA-peliin

17.05.2022 21:15 Muropaketin toimitus

Final Fantasy XV on ylittänyt myynneissä merkittävän rajapyykin, mutta sen menestys kalpenee vertailussa moniin muihin hittipeleihin.

Eurogamer kertoo, että Final Fantasy XV on myynyt yli 10 miljoonaa kappaletta. Asiasta tiedotettiin alla olevassa pelin virallisen Twitter-tilin twiitissä japaniksi.

10 miljoonaa myytyä peliä on toki huomattava menestys, mutta pelin julkaisusta on jo pitkälti yli viisi vuotta. Myyntiluvut häviävätkin vertailussa monelle muulle AAA-pelille. Myös Square Enixin äskettäin myymät Tomb Raider -pelit myivät paljon paremmin, esimerkiksi vain hieman ennen FFXV:ttä ilmestynyt Rise of the Tomb Raider on myynyt 11,8 miljoonaa kappaletta.

Myös esimerkiksi Final Fantasy VII Remake, joka ilmestyi vasta keväällä 2020, on jo myynyt yli viisi miljoonaa kappaletta. Se oli lisäksi vain PC:lle ja PlayStationille julkaistu peli, siinä missä FFXV ilmestyi myös Xbox-alustoille. Verkkopeli Final Fantasy XIV puolestaan on houkutellut jo yli 24 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa.

Final Fantasy XV ei siis ole aivan sen kokoluokan menestys kuin monet muut AAA-pelit. Vielä yhdeksi vertailukohdaksi voisi ottaa Dark Souls 3:n, joka ilmestyi samana vuonna FFXV:n kanssa. Dark Souls 3 ylitti 10 miljoonan rajapyykin jo kaksi vuotta sitten.