Uusimmat

GameStopin myyjät marssivat ulos ja jättivät ovelle viestin, jossa suositeltiin muita pelikauppoja

08.06.2022 14:00 Muropaketin toimitus

Rapakon takana GameStopeilla on niin huonot työolot, että työntekijät irtisanoutuvat joukoissa.

GameStop pisti Suomessa pillit pussiin jo pari vuotta sitten, mutta pelikauppaketju jatkaa yhä toimintaansa muun muassa Yhdysvalloissa. Kovin hyvin ei sielläkään mene, ainakaan ketjun työntekijöillä.

Kotaku kertoo, että viikonloppuna Nebraskan Lincolnin kaupungissa neljä GameStopin työntekijää irtisanoutui samalle kertaa ja sulki myymälän. Ovelle he jättivät lapun, jossa suosittelivat asiakkaille muita kilpailevia myymälöitä peliostoksiinsa.

Lapussa lausuttiin myös suorat sanat työoloista GameStopilla:

”Aluejohtajamme ei kunnioita meitä työntekijöinä tai ihmisinä. Hän vaati meitä saavuttamaan myyntitavoitteet ja saamaan myymälän pyörimään täydellisesti kuusi kuukautta sitten. Mikä on kolme kuukautta ennen kuin moni meistä oli edes palkattu.”

Kaiken lisäksi tämä joukkoirtisanoutuminen ei ole ensimmäinen laatuaan. Myös toisessa Lincolnin GameStopissa nähtiin vastaava ulosmarssi aiemmin tänä vuonna, ja siinäkin syytettiin aluejohtajaa. Työntekijöiden mukaan samainen johtaja on uhkaillut työntekijöitä, eikä tarjonnut heille riittävää koulutusta, aikaa kouluttaa uusia työntekijöitä, saati lisää apuvoimaa myymälöihin. Ylipäätään GameStopin työntekijät kertovat tekevänsä töitä kiireessä ja liian vähällä työvoimalla.

”Tämä yhtiö inspiroi johtajia olemaan kamalia työntekijöilleen”, summasi eräs irtisanoutunut työntekijä.

Muropaketin uusimmat