NFT-kaupassa myytiin luvattomasti indiekehittäjien pelejä – kauppias ansaitsi kymmeniä tuhansia

08.08.2022 12:30 Muropaketin toimitus

GameStopin NFT-kaupassa myytiin NFT-versioita arcade-peleistä ilman kehittäjien lupaa.

NFT-markkinoilla on nähnyt monia huijauksia aiemminkin, ja nyt Ars Technica uutisoi tapauksesta, jossa NFT-myyjä on kaupannut peleihin perustuvia NFT-ostoksia ilman pelikehittäjien lupaa. GameStopin hiljattain avaamassa NFT-kaupassa myytiin NiFTy Arcade -kokoelmaa, joka sisälsi ”interaktiivisia NFT:itä”, käytännössä arcade-pelien NFT-versioita, joita ostaja saattoi pelata NFT-lompakossa tai suoraan kauppapaikan sivulla.

Ongelma oli kuitenkin, että monet NiFTy Arcaden pelit eivät olleet luvallisesti myynnissä. Ainakin Breakout Hero, Super Disc Box, Invader Overload, Worm Nom Nom ja Galactic Wars -pelit oli tuotu NFT-myyntiin ilman lupia kehittäjiltä.

Kokoelman luonut Nathan Ello on selitellyt tapausta virheenä, mutta NiFTy Arcaden NFT:t on poistettu myynnistä ja Ellon kerrotaan ansainneen kryptovaluuttana noin 55 000 dollaria luvattomilla kaupoillaan. Pelien kehittäjät ovat ymmärrettävästi kaikkea muuta kuin tyytyväisiä.

”Tämä henkilö ei ottanut minuun yhteyttä kysyäkseen mitään”, kommentoi Galactic Warsin kehittäjä Borja de Tena. ”Hän vain otti pelini ja myi sen. Jos haluat tehdä voittoa pelilläni, voisit edes kysyä.”

LUE MYÖS: Square Enix kaupittelee Final Fantasy -teemaisia NFT-tuotteita, Minecraft täysin eri linjoilla