UUSIMMAT

Gran Turismo 5 saa vauriomallinnuksen

26.11.2010 16:00 | Jukka O. Kauppinen

Laajempaa Gran Turismo 5 -pelin luojan Kazunori Yamauchin haastattelua odotellessamme mainittakoon eräs kovinkin kullankallis yksityiskohta, jonka japanilainen peliguru mainitsi Domen vieraillessa odotetun ajopelin Euroopan julkaisutapahtumassa. Luvassa on näet jotain ajopelille melkoisen tärkeää…

Gran Turismojen vauriomallinnushan on parhaimmillaankin luokkaa ”kosmeettisia pintanaarmuja.” GT5:ssä kollegamme V2.fi:ssä totesi osuvasti sen olevan lähinnä koominen.

Tähän on kuitenkin tulossa korjaus – ja todella pian!

Polyphony Digitalin Kazunori Yamauchi näet kertoi GT5:n saavan vauriomallinnuksen jo ensi viikolla julkaistavassa päivityksessä. Herra painotti, että nythän pelissä on lähinnä kosmeettinen vauriomalli, mutta 1.12. saapuva päivitys tuo peliin ”oikean vauriomallinnuksen”, mitä se sitten tarkemmin mietittynä tarkoittaakaan. Aikaa kun ei valitettavasti riittänyt aiheen tarkempaan ruotimiseen.

Lue myös

Arvostelutuplassa leikkitappelua ja oikeat turpakäräjät

Crytekin seuraava peli: ilmainen ja vain PC:lle!

Metro 2033: kirja pelin takana

Suomalainen indie-peli tarjoaa tarttuvaa musisointia pikkurahalla

Keskustelu

@4, Ehkä trollailet, mutta vauriomallinnus tekee pelistä realistisemman. Mikäli se on tehty kunnolla, niin joutuu oikeasti keskittymään ajamiseen, kun toisen auton töytäisy tai laidan hipaisu voi pilata kisan. Näin sen simulaattorissa pitäisikin mennä. Toisaalta en ole nähnyt vielä ensimmäistäkään konsolisimulaattoria vauriomallinnuksella tai ilman.

Harvinaisen laadutonta uutisointia. Ette sitten asiatarkista juttujanne, vaan länttäätte ne vaan esille?

Pelissä löytyy ihan ”kunnon” vauriomallinnus, kuten MPR tuossa sanoikin. Siitä millä levelillä vauriomallinnus aukeaa, on epäselvyyttä, mutta kyllä pelissä se löytyy, kuten mekaanisetkin vauriot.

Nyt on pakko sanoa että v…..ttaa niin paljon, että ei ole mitään järkeä.

Pelkään vaan pahoin että tässä käy niin että kone jatkaa sitä päälle jyräämistä ja nyt saat vielä spinnaamisen lisäksi damagea autoosi.

Äsken ajoin gran turismo world champion-kisan läpi niin kyllä hiki valui viimeisen kisan viimeisellä kierroksella kun sai pelätä kokoajan neppaako kone auton tieltä vai ei.. Ei onneks nepannut, muuten olisi huomenna joutunut ostamaan uutta rattia :)

häh? ette ole selvästi pelanneet peliä tarpeeksi sillä paneelien irtoamista ja muuta tuova vauriomallinnus unlockkaantuu vasta tasolla 20. Ja mekaaniset vauriot tasolla 40.

nyt tulevassa päivityksessä vauriomallinnuksen saa heti käyttöön ARCADE moodiin…

Minua ei juurikaan kiinnosta pellin ryttääntyminen sun muu roska enkä usko että sellaista päivityksen mukana tuleekaan. Sen sijaan vähän harmitti kyllä se, ettei törmäilyistä tule mitään rangaistusta. Kyllä autoon voi panna jonkun vauriomittarin vaikkei mitään ulkoisia kolhuja tulisikaan. Uskon että päivitys tuo juuri tämän ominaisuuden peliin ja se riittää minulle mainiosti.

Oikeesti jos joku vauriomallinnuksen takia pelin ostaa, ni Ehkä kannattaa pelata sit vaa burnouttia.

@2, kyl sitä olis saanu enemmän kuin viikon lykätä…vaikka tuo on päivitys valmistunut tällä viikolla että uskaltaa ens viikolla julkasta, niin julkaistu peli on ollu valmiina jo useamman viikon että on ehditty peliä painaa se muutama miljoona levyä sekä pakata ja lähettää ne eri puolille maailmaa. Tätä vauriopäivitystä jos olis odottelemaan jääty niin julkaisu olis ollu vasta joulun korvilla, veikkaan.

Vaan odottamaanhan GT -fanit on tottuneet

No nyt vasta alkaa GT5 kiinnostamaan, olisivat vaan lykänneet viikon että olis tämä tullut suoraan mukana

Aika paha mälli kun kuskikin on jo lentänyt Ferrarin ratista.

Muropaketin uusimmat