Haters gonna hate: Duke Nukem Forever arvosteltiin epäreilusti?

04.11.2011 18:00 | Tero Lehtiniemi

Vihdoin ja viimein Gearboxin armollisella avustuksella valmiiksi saatu Duke Nukem Forever sai ilmestyessään niskaansa melko lailla kritiikkiä. Järkevän kritiikin tavoite on se, että siitä pitäisi jatkossa toivottavasti ottaa opikseen. Kriitiikkiin reagoiminen onkin sitten asia erikseen: yleensä toimivaksi ratkaisuksi on osoittautunut se, että väitetään kriitikin esittäjien olevan väärässä. Tälle linjalle on nyt lähtenyt yksi Gearboxin perustajista, Brian Martel.

Eurogamerille antamassaan haastattelussa Brian Martel nimittäin tilitti, että peliä haukkuneet arvostelijat omasivat selkeitä ennakko-asenteita eivät suin surminkaan suostuneet huomioimaan sitä kuinka hieno peli Duke Nukem Forever oli. Tämä selittyi hänen mukaansa sillä, että DNF sai sekä suhteellisen korkeita arvosanoja, että järkyttävän huonoja. Keskinkertaisten arvosanojen puute hänen mukaansa viestii siitä, että negatiivisten arvosanojen takana olivat ennakko-asenteet.

Vaikka Duke Nukem Forever ei Martelin mukaan olekaan Gearboxin ”oma” peli, on se hänen mukaansa edelleen mainio peli eikä hän mielestään ole pelannut yhtäkään niin hyvää kokonaisuutta sitten Half-Life 2:n. Oli miten oli, Martel sanoi Gearboxin suorastaan rakastavam Duke Nukem -tuotemerkkiä, ja aikovan hyödyntää sitä jatkossa.

Toivottavasti Gearbox seuraavan kerran tekee ”oikean” Gearbox-pelin, jottei kenenkään tarvitse arvostella peliä taas väärin. Yksi väärä arvostelu löytyy myös tältä sivustolta.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Duke Nukem Forver (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Battlefield 3 on riemastuttavaa perseilyä

Grand Theft Auto V on Rockstarin historian isoin julkaisu

Nykypäivän pelimusiikit: mukavaa taustasoljuntaa ilman hittibiisejä?

Uncharted 3 -pelin näyttelijät Domen haastattelussa