Uusimmat

Hauppauge HD PVR Rocket on näppärä ratkaisu pelinauhoituksiin

13.11.2013 10:00 Teemu Viemerö

Yksi Youtube-viihteen suosituimmista muodoista on kommentoidut Let’s play -pelivideot. Näiden pelivideoiden työstäminen on joskus teknisesti hankalaa, ja erityisesti konsolipelien kaappaaminen on välillä varsin nihkeää ja vaatii pahimmillaan PC:n lisäksi kiusallisia johtoviidakkoja. Hauppaugen HD PVR Rocket -kaappauslaite puolestaan ei vaadi tietokonetta kuvankaappaukseen.

HD PVR Rocket on kannettava videotallennin, joka pystyy tallentamaan itsenäisesti Full HD -kuvaa muun muassa PlayStation-, Xbox-, Wii U- ja PC-peleistä. Laite pystyy tallentamaan myös pelaajan kommenttiraitaa, ja kaikki kaapattu materiaali tallentuu suoraan USB-muistitikulle. Videokuvaa mahtuu 16 gigan muistitikulle nelisen tuntia.

Kaappauslaitteen äänimiksaus on rakennettu itse laitteeseen, joka mahdollistaa kommenttiraidan tallentamisen yhtaikaa peliäänten kanssa. Äänenvoimakkuutta säädetään miksausyksikön ohjauspaneelista. Laite sisältää myös mikrofoniliitännän.

HD PVR Rocket on yhteensopiva kaikille pelilaitteille, joissa on joko HDMI-liitin ilman HDCP-kopiosuojausta tai komponenttiulostulo. Tällaisia laitteita ovat muun muassa Xbox 360, erilaiset PC-alustat sekä tulevat Xbox One ja PS4. PlayStation 3 on ainoa HDCP-suojausta käyttävä konsoli, mutta esto on kierrettävissä kolmannen osapuolen laiteratkaisuilla. Sony ei tule käyttämään estoa PlayStation 4:ssa.

Kaappauslaitteen suositusohjehinta on 159,99 euroa ja sen pitäisi olla kaupoissa aivan näinä päivinä.

Lisätietoja: http://www.hauppauge.com/