Henkiinherännyt Black Isle aikoo tehdä upeita roolipelejä

23.08.2012 19:45 | Jukka O. Kauppinen

Black Isle Studios oli ennen muinoin hieno firma, joka ehti tehdä lyhyen olemassaolonsa mittaan monta klassikoiksi noussutta roolipeliä. Ajatella, 1996-2003 väliseen aikaan mahtuivat muun muassa Fallout, Fallout 2, Icewind Dale, Planescape Torment ja Baldur’s Gate II: Dark Alliance. Mutta hyvä ei kelvannut kansalle ja firma pistettiin pussiin, kun Interplay irtisanoi synkkänä 8. päivänä joulukuuta 2003 kaikki Black Islen työntekijät.

Black Isle Studios yrittää kuitenkin palata takaisin pelaamisen ytimeen. Uudelleenperustettu studio tosin toimii edelleen vanhan emoyhtiönsä Interplayn huomissa, mutta tätä kautta firmalla on myös pääsy niihin pelisarjoihin, jotka ovat edelleen Interplayn omistuksessa.

Interplayn johtaja Herve Caen kertoi medialle, että ”tuntuu kuin olisimme saaneet vanhan kunnon bändin taas kasaan. Black Isle omaa valtavasti potentiaalia!”

Toisaalta, vanha bändin nimi, täysin uudet muusikot. Ne vanhat Black Islen pelijehut ovat menneet kauan sitten menojaan, eivätkä he ovat mukana tekohengitetyn firman tekemisissä.

Saas siis nähdä mitä on luvassa. Jos uusi Black Isle tekee ”huippuluokan roolipelejä Interplayn pelisarjoista”, niin potentiaalisia brändejä saattaisivat olla esimerkiksi Falloutit, Baldur’s Gate ja Planescane. Firma teki muinoin myös Bard’s Tale- ja Star Trek -seikkailuja, samoin Wastelandin ja Dragon Warsin. Ja kyllähän Redneck Rampagestakin saataisiin aikaan tosi kova rpg.

Mutta pahoin pelkään, että luvatut AAA-ropellukset tulevat olemaan peliwanhusten lämmittelyjä mobiilialustoille. Toivottavasti olen väärässä.

Lähteet:

Lisää aiheesta

Planescape: Torment -roolipelin tekijä harkitsee Kickstarteria

Lionheart: Legacy of the Crusader (pc)

Lue myös

Grand Theft Auto V – taas kolme uutta kuvaa

Orcs Must Die! 2 (PC)

Roccat Taito -pelihiirimatto kulkee kultaista keskitietä

Ubisoft: 95% pelaajista piratisoi pelimme, siispä F2P

Muropaketin uusimmat