UUSIMMAT

Henkiinherännyt Black Isle aikoo tehdä upeita roolipelejä

23.08.2012 19:45 | Jukka O. Kauppinen

Black Isle Studios oli ennen muinoin hieno firma, joka ehti tehdä lyhyen olemassaolonsa mittaan monta klassikoiksi noussutta roolipeliä. Ajatella, 1996-2003 väliseen aikaan mahtuivat muun muassa Fallout, Fallout 2, Icewind Dale, Planescape Torment ja Baldur’s Gate II: Dark Alliance. Mutta hyvä ei kelvannut kansalle ja firma pistettiin pussiin, kun Interplay irtisanoi synkkänä 8. päivänä joulukuuta 2003 kaikki Black Islen työntekijät.

Black Isle Studios yrittää kuitenkin palata takaisin pelaamisen ytimeen. Uudelleenperustettu studio tosin toimii edelleen vanhan emoyhtiönsä Interplayn huomissa, mutta tätä kautta firmalla on myös pääsy niihin pelisarjoihin, jotka ovat edelleen Interplayn omistuksessa.

Interplayn johtaja Herve Caen kertoi medialle, että ”tuntuu kuin olisimme saaneet vanhan kunnon bändin taas kasaan. Black Isle omaa valtavasti potentiaalia!”

Toisaalta, vanha bändin nimi, täysin uudet muusikot. Ne vanhat Black Islen pelijehut ovat menneet kauan sitten menojaan, eivätkä he ovat mukana tekohengitetyn firman tekemisissä.

Saas siis nähdä mitä on luvassa. Jos uusi Black Isle tekee ”huippuluokan roolipelejä Interplayn pelisarjoista”, niin potentiaalisia brändejä saattaisivat olla esimerkiksi Falloutit, Baldur’s Gate ja Planescane. Firma teki muinoin myös Bard’s Tale- ja Star Trek -seikkailuja, samoin Wastelandin ja Dragon Warsin. Ja kyllähän Redneck Rampagestakin saataisiin aikaan tosi kova rpg.

Mutta pahoin pelkään, että luvatut AAA-ropellukset tulevat olemaan peliwanhusten lämmittelyjä mobiilialustoille. Toivottavasti olen väärässä.

Lähteet:

Lisää aiheesta

Planescape: Torment -roolipelin tekijä harkitsee Kickstarteria

Lionheart: Legacy of the Crusader (pc)

Lue myös

Grand Theft Auto V – taas kolme uutta kuvaa

Orcs Must Die! 2 (PC)

Roccat Taito -pelihiirimatto kulkee kultaista keskitietä

Ubisoft: 95% pelaajista piratisoi pelimme, siispä F2P

Keskustelu

Troikalta olisi silloin aikoinaan voinut tulla kanssa jotain ”oikeaa perillistä”, mutta sitten sekin firma meni. Todellakin tällä hetkellä kaikki osalliset ja erinäisissä vastaavissa projekteissa olleet löytyy melkein kaikki Obsidianilta.

Harmi sinänsä, koska odotin tuota Troikan peliä aika paljon.

BIS ei ole kuin nimi tällä hetkellä.

Kukaan ei pääse alkuperäistä Black Isleä lähemmäksi kun Obsidian:

Obsidianin nimiä: Feargus Urquhart, Chris Avellone, Tim Cain, Darren Monahan, Chris Jones

Alkuperäisen Black Islen nimiä: Feargus Urquhart, Chris Avellone, Tim Cain, Darren Monahan, Chris Jones

Kakkoseksi pääsee inXile enterntainment jossa on ainakin kaksi entistä Black Isleläistä. Kannattaa siis pitää Wastelandia silmällä.

Enivei, se oikea uusi Fallout oli siis New Vegas.

Saataskohan me nyt se oikea Fallout 3?
..ei tietenkään sillä nimellä kun bethesdan lakimiehet repis pelipöksynsä

Jep! Vanhan paskan hypetystä ilman mitään toivoa mistään! Jos noi oli niin saatanan hienioja aikoja ja mahtavia juttuja niin miksi ne piti kuopata alunperinkin? Nämä vanhojen pelien uudelleen lämmitykset on vähän sellainen kaksiteräinen miekka, toisaalta ne oli hyviä silloin mutta onko ne enää. Kokeilkaas vaikka Baldur´s Gate pelejä. Aika todellakin kuultaa muistot…Niiden siirtäminen tähän hetkeen ja näille tekniikoille olisi hienoa mutta kuinka moni niitä oikeasti jaksaisi pelata enää? Nykypäivän pelaajat eivät jaksa tahokota jotain risu/keppi sälää tuntikausia vaan ne tahtoo heti kaiken mulle heti nyt pelejä. Mielummin vielä niin että siinä voi huijjata siten että saa kaiken heti. Nyky pelit on niin vitun helppoja vs. historia että ei niitä jaksais penikat pelata.

Niin kauan kuin Hervie on siellä niin tuolta ei tule mitään hyvää pihalle. Kukaan vanhoista ei halua olla tekemisissä sen kanssa ja tämäkin kuulostaa epätoivoiselta yritykseltä saada massia sijoittajilta. Ei se nimi vaan ne ihmiset…kuten Azzeron ilmaisi. Hervie ei tuota ole ikinä ymmärtänyt. Tosin sille asialle pitää nostaa hattua, että Hervie on saanut pidettyä Interplayn näinkin kauan pystyssä ilman ”käytännössä” mitään tuottavaa. Useimmat tuottavatkin pelifirmat tuntuu kuoppaavan helpommin.

Firma ei tee pelejä vaan ne ihmiset, nimi ei merkitse yhtään mitään. Saas nähä, toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Muropaketin uusimmat