Uusimmat

Homeworldit, uusiksi masteroituina! Syvää avaruutta! Avaruussotaa! Arvostelussa!

07.03.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen katseli tällä kertaa parkkipaikalleen pysäköityä valtavaa kotitukijättialusta ja mietisteli, että pitäisiköhän tässä nyt lähteä jo pelastamaan ihmiskuntaa vai maistuisiko toinenkin kupponen avaruuskahvia? Kai se on pakko…

Homeworld Remastered kuulostaa komealta. Homeworldit, uudelleen masteroituina! Leffapiireistä tuttu termi mielletään tarkoittamaan milloin mitäkin, mutta tässä tapauksessa se tarkoittaa muutamaa juttua. Alkuperäinen Homeworld on puserrettu kakkosen pelimoottoriin, peleihin on lisätty tuki moderneille resoluutioille (1440p pyörähti testilaitteistolla aivan ongelmitta), pintaan on heitetty kromia uusien efektien myötä ja käyttöliittymä on pistetty uusiksi.

Niinpä tarjolla on eeppinen 32 tehtävän mittainen rupeama, jossa avaruuskansa etsii itselleen uutta kotia. Sivistyksen rippeet sisältävä emoalus ja sen rakentamat pienemmät kaverit muodostavat laivaston, jota pelaaja sitten komentaa. Pinnallisesti kyseessä näyttää olevan aika perinteinen RTS-naksuttelu, mikä toki ei ole kaukana totuudesta: vaikka pelissä onkin kolmiuloitteista liikkumista ja muita hienouksia, kyseessä on kuitenkin yli 10 vuotta vanha peli, joten mitään suunnattomia innovaatioita siltä ei kannata enää odottaa.

Mutta eipä toisaalta kannata kuvitella, että Homeworld olisi mitään tusinatauhkaakaan. Peli kun tekee välittömästi vaikutuksen tunnelmallaan. Avaruus tuntuu suurelta, kylmältä ja oudolta paikalta. Eteerinen soundtrack, tyylitellyt grafiikat ja bisnesmäinen UI antavat pelille ainutlaatuisen ja hyvin omintakeisen tunnelman, joka hurmasi ainakin minut ykkösellä.

Lue koko arvostelu: Homeworld Remastered Collection (PC)

Lisää aiheesta

Armada 2526 + Supernova DLC (PC) 

Civilization: Beyond Earth (Mac, PC) 

Eclipse (iOS) 

Eclipse (Lautapeli) 

Lost Empire: Immortals (PC) 

Pandora: First Contact (Linux, Mac, PC) 

Relic juhlii 15. syntymäpäiväänsä 

Sword of the Stars – avaruusstrategioiden uusi kingi?

Muropaketin uusimmat