UUSIMMAT

Höyrykukkulan kuningas löytyy Gremlinsin uumenista – lue arvostelu

10.07.2016 11:00 | Jukka O. Kauppinen

Digitaaliset lautapelit ovat tänään kova juttu, sillä niiden kautta on mahdollista toteuttaa monia ideoita, jotka olisivat vaikeita oikeilla pelikorteilla.

Miikka Lehtonen sukeltaakin nyt mainion Gremlins, Inc. -digikorttipelin maailmaan ja väittää viihtyvänsä:

Gremlinsin peruspelattavuuteen voisi löytyä helppoja, joskaan ei kovin osuvia, verrokkeja vaikka Monopolin tai Wiin Fortune Streetin kaltaisista peleistä. Yhdestä kuuteen pelaajaa kiertää eri puolille rönsyilevää lautaa, josta löytyy jos jonkinlaisia ruutuja. Näistä miltei kaikilla on jonkinlainen toiminto, jonka siihen pysähtyvä pelaaja pääsee – tai joutuu – kokemaan. Joskus täytyy maksaa sakko kassaan, toisinaan pääsee uhkapelaamaan kasinossa tai vaikka poliisien ratsiaan.

Kartan reunoilta löytyy lisäksi kovempia erikoisruutuja, joihin pysähtyminen tuo paitsi mukavia bonuksia sen ainaisen potkimisen sijaan, myös tarjoaa tilaisuuden pelata kädestä sopivia erikoiskortteja vielä muhkeamman menon toivossa.

Kortit ovat noin yleisestikin Gremlinsissä se ehkä tärkein pelimekaniikka, sillä niitä käytetään vähän kaikkeen. Pelissä ei esimerkiksi heitetä liikkumiseen lainkaan noppaa. Jokaisella kortilla on sen sijaan liikkumisarvo, ja jos kortin pelaa näin, saa liikkua kortin määrittämän määrän ruutuja. Näin edessä on usein kipeitä valintoja, sillä mitä hyödyllisempi kortti muuten olisi, sitä enemmän sillä saa liikkua.

Lue koko arvostelu: Gremlins, Inc. näyttää miten digitaalinen lautapeli kannattaa tehdä (Linux, Mac, PC)

Gremlins, Inc.

Gremlins, Inc.

Lisää aiheesta

Adam’s Venture Chronicles matkaa Lara Croftin jalanjäljillä (PC)

Infra (PC)

Pokkén Tournament kaipaisi rutkasti hiomista (Wii U)

Superhot on yhden illan juttu – mutta hyvä sellainen (PC)

The Witness (PC, PS4)

TIS-100 (Mac, PC)