Uusimmat

Huikean menestyneitä video- ja lautapelejä suunnitellut suomalainen pelisuunittelija avasi uuden studion

25.10.2022 22:38 Muropaketin toimitus

Pitkän uran sekä video- että lautapelien suunnittelun parissa tehnyt Touko Tahkokallio on avannut uuden pelistudion yhdessä Serdar Sogancin kanssa.

Touko Tahkokallio on tehnyt pitkän uran Supercellillä, jossa hän suunnitteli valtaviksi menestyksiksi kasvaneet Hay Dayn ja Boom Beachin sekä johti Brawl Starsin kehitystä. Lisäksi suunnittelijan kynästä on syntynyt kehuttu ja maailmalla suosittu Eclipse-lautapeli.

Tahkokallio jätti Supercellin aiemmin tänä vuonna. Nyt pelisuunnittelija kertoo Elite Game Developers -podcastissa avanneensa uuden Stellar Core -nimisen pelistudion yhdessä Seriously-studion perustajajäsen Serdar Sogancin kanssa. Studion tulevista peliprojekteista ei vielä kerrottu tarkemmin, mutta podcastin yhteydessä Tahkokallio kertoi yleisellä tasolla ajatuksistaan pelisuunnittelua ja pelialaa kohtaan.

Suunnittelija totesi muun muassa, että monien videopelejä kehittävien kehittäjien kannattaisi hakea oppia lautapeleistä. Tahkokallion mukaan lautapeleissä pelaaminen on usein yksinkertaisen kaunista, kun taas monet videopelit ahdetaan täyteen ylimääräisiä ja hankalia ominaisuuksia.