UUSIMMAT

Huippuharvinainen NES-peli löytyi – tätä ei ole edes emulaattoreille

07.03.2016 13:06 | Jukka O. Kauppinen

Retropeliharrastajat riemastuivat sunnuntaina perinpohjaisesti, sillä eteläkorealaisen keräilijän hallusta löytyi huippuharvinainen Nintendon NES -konsolille julkaistu tasoloikka. Se on niin harvinainen ja vaikeasti löydettävä, ettei peliä ole koskaan edes ns. romdumpattu, eli pelimoduulia ei ole luettu digitaaliseen muotoon.

Magic Kid Googoo -peliä ei olekaan sen vuoksi saatavilla edes netin peliarkistoissa tai emulaattorimuodossa, missään muodossa. Siitä ei ole myöskään aiempaa aitoa pelikuvaa videolla, vaan eteläkorealaisen Zemina-pelitalon viimeinen NES-peli vuodelta 1992 tunnetaan vain netin pelilistausten kautta.

Retroajat ovat tietenkin innoissaan löydöstä, mutta kun… Kun ainoa pelikappale on siellä Etelä-Koreassa, eikä siellä ole aktiivista rom-dumppausskeneä. Puuttuu siis henkilö, joka olisi niin luotettava, että pelin omistaja uskaltaisi lainata ainokaisensa digitoitavaksi.

Toivotaan kuitenkin parasta, että retroajat löytäisivät sikäläisen rumppaajan ja tämäkin harvinaisuus saataisiin talteen kaikkien nautittavaksi.

Lähde: Video of extremely rare, undumped NES ROM surfaces

Lisätietoja: A History of Korean Gaming

Lisää aiheesta

Bible Adventures – matkailua pelibisneksen raamatullisella kulmalla [kirja]

Ensimmäinen konsoliboomi – kun NES valloitti Suomen

Nintendo Quest – elokuva miehestä, jolla oli unelma: osta 678 NES-peliä kuukaudessa, ilman internetiä

Super Mario Velj. 3 käänsi legendaarisen tasoloikan suomenkieliseksi

Keskustelu

Voi sitä onnellista joka ensimmäisenä vetää kunnon TAS videon tästä pelistä, scenensä mahtimies.

”Toivotaan kuitenkin parasta, että retroajat löytäisivät sikäläisen rumppaajan ja tämäkin harvinaisuus saataisiin talteen kaikkien nautittavaksi.”

Tai sitten pystyyn joukkorahoitus, että saadaan joku tunnettu ja osaava rumppaaja Etelä-Koreaan paikan päälle digitoimaan peli.(ja rumppaaja takaisin kotiin.)

Muropaketin uusimmat